2018 ve 2023 genel seçimlerinde CHP’den Balıkesir Milletvekili Adayı olarak sandığa giden ancak seçilemeyen Seval Bozkurt, bu kez de Edremit Belediye Başkanlığı için kolları sıvadı. CHP’li Bozkurt; geçtiğimiz gün yaptığı aday adaylığı başvurusu ile Edremit’e talip olduğunu duyurdu.

Geçtiğimiz 2 seçimde CHP’nin milletvekili sıralamalarına giren Edremitli Eczacı Seval Bozkurt; bu kez de Edremit Belediye Başkanlığı için kolları sıvadı. CHP Edremit İlçe Başkanlığı’nı geçtiğimiz gün ziyaret eden Seval Bozkurt; Edremit Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Parti binasında gerçekleştirdiği basın açıklaması ile Edremit’e talip olduğunu kamuoyuna duyuran CHP’li Bozkurt, ilçedeki tüm sorunları çözeceğini söyledi.

CHP’li Bozkurt: “2004 yılından bu yana emekçisi olduğum CHP’den Edremit İlçe Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklamaktan onur duyuyorum. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının tanındığı günün yıl dönümünde başvurumu yaptım. Çağdaş toplumların temel unsuru olan kadınların, çalışma azmi ve bu ülkenin yetiştirdiği bir ‘Cumhuriyet Kadını’ olarak topluma olan sorumluluk bilinci ve dürüst hizmet anlayışıyla yola çıkıyorum. Başta çocuklar, gençler, kadınlar ve emekçiler olmak üzere tüm Edremitliler daha mutlu, daha güzel bir şehirde yaşamayı hak ediyorlar. Geleceği birlikte kurmak için sevgiyle, emekle ve sabırla yürüyeceğim. Edremit’in sorunlarını çözeceğim” dedi.

SEVAL BOZKURT KİMDİR

Halen sürdürdüğü 29 Ekim Kadınları Derneği Balıkesir Şube Başkanlığını yürütmekte olup, CHP Genel Merkez Parti Okulu Parti İçi Eğitimde görev almıştır. Kadın hakları savunuculuğu ve kadın hareketi çalışmalarına büyük önem vermekte, toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarına katılım sağlamaktadır. 2017-2020 yılları arasında KADER Genel Yönetim Kurulu üyeliği de yapan Bozkurt, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu, evli ve iki çocuk annesidir.

Haber: Buse Aslan