CHP, Edremit ilçesinde ön seçim yaparak belediye başkan adayını belirledi. Yapılan ön seçimden Mehmet Ertaş’ın ismi çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Balıkesir’in Edremit ilçesinde belediye başkan adayını belirledi.

CHP Edremit’te ön seçim heyecanı yaşadı. Belediye başkan adayını belirlemek için sandık başına giden parti üyeleri, Mehmet Ertaş’ı birinci sırada gösterdi.

Parti üyelerinin oylarıyla yapılan ön seçimde, Mehmet Ertaş rakiplerini geride bırakarak adaylığını garantiledi. Ertaş, ön seçim sonrası yaptığı açıklamada, “Edremit için, CHP için, Türkiye için el ele verip omuz omuza yürüyeceğiz” dedi.

Ön seçimde Mehmet Ertaş, rakiplerini geride bırakarak ön seçimin galibi oldu. Mehmet Ertaş, 1564 oy alırken, Çelebi 926 oyda kaldı. Diğer aday adaylar Seval Bozkurt 394 oy, Nevin Sayman 281 oy ve Yurt Yıldırım 1125 oy aldı. Ertaş, ön seçime katılan diğer aday adaylarına da teşekkür ederek, “Hepsi değerli arkadaşlarımız. Bu yarışta birlikte mücadele ettik. Bundan sonra da birlikte çalışacağız. Edremit için, CHP için, Türkiye için el ele verip omuz omuza yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

HABER: SERMİN ASLAN