CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi tarafından iptal edilen CHP Bandırma İlçe Gençlik Kolları seçimleri yenilendi.

CHP Bandırma İlçe Gençlik Kolları'nın 17. Olağan Kongresi, iptal edilmesinin ardından Barış Manço Kültür Merkezi’nde yeniden yapıldı. Kongrede yaşanan gerginlik sonrası başkan adayı Barış Can Dursun “Bu sandık kirli bir sandık” diyerek adaylıktan çekildi. Tek aday tek liste ile gidilen seçimlerde Cemile Çetinkaya başkanlığa seçildi.

Kongreye Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, önceki dönem Milletvekillerinden ve aynı zamanda PM Üyesi Mehmet Tüm, Başkan Yardımcısı Niyazi Yeloğlu, CHP Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Sandıkçı, CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak ve ilçe örgütü yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

KİRLİ SANDIKLARLA

PARTİMİZ ZARAR GÖRÜYOR

Kongrede bir konuşma yapan başkan adayı Barış Can Dursun, gördüğü baskılar ve usulsüzlükler nedeniyle seçimlerden çekilme kararı aldığını duyurdu. Dursun: “Bu kurulan sandık kirli bir sandıktır. Ben arkadaşlarımı bu kirli sandığa sokmak istemiyorum. Partimiz zarar görmektedir” dedi.

Seçimi kazanan Cemile Çetinkaya ise seçimde kucaklayıcı bir yol izlediklerini ve bu yüzden seçildiğine inandığını söyledi. Çetinkaya, “Biz CHP İlçe Gençlik Kolları olarak biriz. Burada ne olduysa oldu. Lütfen bu burada kalsın. Biz yarın yine hep beraber kol kola çıkacağız” dedi.

Öte yandan kongreye katılan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ise kongrede yaşanan tartışmalar hakkında açıklama yaptı. Mirza, “Kimse kimseyi mobing veya baskı yapmakla suçlamasın. Gerçek dışı söylemlerle insanların kafasını bulandırmasın. Hep birlikte çalıştık ve bu başarıyı sağladık. Her ikisine de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

HABER: HABER MERKEZİ