İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez; AKP iktidarını eleştirdi. Çömez, Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şuanda yaptığı tüm hamlelerin koltuğunu kaybetmemek için olduğunu söyleyerek ‘Erdoğan’ın bir tek derdi var o da koltuğunu koruyabilmek. Attığı bütün adımları buna göre’ dedi.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Başkanvekili Turhan Çömez; katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar ile Ak Parti iktidarını eleştiri yağmuruna tuttu.

BU ÜLKENİN 3 TEMEL SORUNU VAR

İYİ Partili Çömez, Ak Parti iktidarının uyguladığı politikaların bedelinin çok ağır olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Çömez, ülkenin 3 temel sorunu olduğunu söyleyerek şu ifadelere yer verdi: “22 – 23 yıllık AKP iktidarının çok ağır faturaları oldu bu ülkeye. 3 temel sorunu var aslında bu ülkenin. Birincisi ekonomik kriz. Bu ekonomik krizin nedeni sadece becerisizlik, çapsızlık değil; büyük ölçüde hırsızlık ve rant ekonomisi. İkincisi kurumlar çok dejenere oldu. Şuanda kurumlar yönetilmiyor, savruluyor. En başta da hukuk, emniyet, demokrasinin kurum ve kuralları işlemez hale geldi. Parlamento beraber çalışıyoruz maalesef eski hürriyetini kaybetti, eskisi gibi güçlü değil. Üçüncüsü de Türkiye ciddi manada kaçak işgaline maruz kaldı. Tüm bunların çözümü için, ülkenin nefes alabilmesi için Erdoğan rejiminden bu Türkiye’nin kurtulması şart.”

PARLAMENTER SİSTEME GERİ DÖNMEMİZ GEREKİYOR

Sözlerinin devamında Türkiye’nin eskisi gibi parlamenter sisteme geri dönmesi gerektiğini savunan İYİ Partili Çömez: “Türkiye’nin temel problemlerinden bir tanesi sistem problemi. Bizim net olarak itiraz ettiğimiz tek adam, ceberut anlayışı ve bu düzen. Türkiye’nin mutlaka ve mutlaka parlamenter sisteme dönmesi şart. Bizim olmazsa olmazlarımızdan bu. Aksi halde ne olursa olsun, kim gelirse gelsin sistem kendini koruyamayacağı için, tek adam inisiyatifi altında o bozulma, yanlışlık maalesef devam edecek. O sebeple sistemin değişmesi konusundaki tavrımız son derece net” dedi.

İYİ PARTİ KURULDU
AKP GÜÇ KAYBETTİ

İYİ Parti’nin kurulmasıyla Ak Parti’nin eski gücünü kaybettiğini aktaran Çömez şöyle söyledi: “İYİ Parti; AKP iktidarı başladığı günden bugüne kadar kurulabilmiş, kurulmuş, bütün zorluklara rağmen varlığını sürdüren ve parlamentoda grubu bulunan tek parti. Bir çok irili ufaklı partiler kuruldu ama varlıklarını sürdüremediler. İYİ Parti kurulduktan sonra AKP; tek başına, ittifak ortağına ihtiyaç duymadan gücünü kudretini sürdüremedi. Dolayısıyla bizim bu süreç içerisinde önemli bir parti olduğumuzu ve bundan sonra da bu önemimizi net bir şekilde koruyacağımızı ifade etmek istiyorum. İYİ Parti bu zorluklar içerisinde geçtiğimiz dönemde birçok handikapları da yaşadı, ciddi sorunlarla boğuştu, hatalar da yaptı. Biz bu hataların şuanda restorasyonuyla meşgulüz. Ben işin içerisinde biri olarak söylüyorum. İyi niyetli bir şekilde çalışıyoruz. İdeallerimiz, hayallerimiz, umutlarımız var ve Türk siyasetinde önemli bir rol üstlenmek için ciddi bir kararlılığımız var.”

TEK DERDİ OTURDUĞU KOLTUĞU KORUMAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son zamanlardaki attığı adımların tek sebebinin oturduğu koltuğu korumak olduğunu dile getiren Çömez: “Erdoğan’ın bir tek motivasyonu var. Onun dışında ne enflasyon, ne hayat pahalılığı, ne mülteciler, ne kaçaklar, ne ülkedeki kurumlar yerle bir olmuş, ne hukuk ayaklar altına alınmış hiçbir şey umurunda değil. Erdoğan’ın bir tek derdi var o da koltuğunu koruyabilmek. Attığı bütün adımları buna göre. Sıcak paranın gelmesini sağlaması da gri listeden çıkmak için ortaya koyduğu her şey bununla alakalı. Erdoğan geçtiğimiz seçimlerde anayasayı ihlal ederek aday oldu. Bunu hepimiz biliyoruz. Peki şimdi biz Erdoğan’ın önünü açacak mıyız? Açmayacağız, net. Şartlar onu gerektiriyorsa da artık bana göre Erdoğan siyasi kariyerinin son dönemecindedir” ifadelerine yer verdi.

İYİ PARTİ ERKEN SEÇİME HER ZAMAN HAZIR

İYİ Partili Çömez; erken seçimle ilgili yaptığı konuşmasında kendi mesleğinden örnekler verdi. Bir cerrahın nasıl her an ameliyata hazırsa İYİ Parti’nin de erken seçimlere hazır olduğunu söyleyen Çömez, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “Bu artık Türkiye’nin Erdoğan’dan kurtulmak için net bir karar ortaya koyduğunu samimi olarak ifade ediyorum. Erken seçim talebi milletten gelir. Bu milletin talebi eğer yüksek sesle ortaya çıkarsa ve muhalefetin ortaklıkla böyle bir adım atma söz konusu olursa biz bu sürece hazırız. İnanın gece gündüz çalışıyoruz. İvedi bir erken seçim dahi olsa biz buna hazırız. Gireriz ve alnımızın akıyla güçlü bir şekilde çıkarız. Ama bana göre bütün sürecin Erdoğan rejiminden kurtulmayla alakalı olduğunun net bir şekilde altını çizebilirim. 

HABER: BUSE ASLAN