İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; yarın bir dizi ziyaret ve açılış için Balıkesir’e gelecek. Akşener’in 4 ilçe belediye başkan adayını açıklayacağı Balıkesir programında Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı içinde net açıklamalar yapması bekleniyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; yaklaşık 6 aylık bir aranın ardından yeniden Balıkesir’e geliyor.

Balıkesir İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek programlarına başlayacak olan Akşener; İl Başkanlığı’nda yapacağında basın toplantısında 4 ilçenin belediye başkan adayını açıklayacağı öğrenildi. Akşener’in bu toplantı da ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için net bir isim vermesi bekleniyor.

Bilindiği üzere 2019 yerel seçimlerinde CHP’den adaylığını açıklayan Ahmet Akın daha sonra Millet İttifakı ile yapılan seçim işbirliği kapsamında adaylığı geri çekilmiş İYİ Parti’ye bırakılan Balıkesir’de dönemin İYİ Partili Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmişti. Şimdilerde herkes İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in diğer illerde olduğu gibi Balıkesir’de kendi adayı ile mi 2024 seçimlerine gireceğini merak ediyor. Akşener’in bu soruya yarın net bir cevap vermesi bekleniyor.

Öte yandan Genel Başkan Akşener, il başkanlığındaki programının ardından Susurluk Belediyesi’ni ziyaret ederek ilçeye kazandırılan Kültür Merkezi’nin açılışını yapacak.

En son 25 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Balıkesir’e miting yapmak için gelen Akşener; 6 ayın ardından yeniden geliyor. Akşener’in yarınki programı ise şu şekilde:

11.00 Ankara’dan Balıkesir Merkez Havalimanı’na hareket

12.00 Karşılama

12.15 Balıkesir İl Başkanlığı’na hareket

12.30 İl Başkanlığı ziyareti

13.15 İstirahat

14.00 Balıkesir – Bursa İstişare Toplantısı

15.30 Susurluk ilçesine hareket

16.00 Susurluk Belediye Başkanlığı ziyareti

16.30 Susurluk Belediyesi Kültür Merkezi açılışı

18.00 Susurluk’tan Balıkesir Merkez’e hareket

18.30 Balıkesir’den ayrılış

 

HABER: BUSE ASLAN