AK Parti’nin Kepsut ve Bigadiç ilçe kongreleri, yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajıyla başlayarak ve teröre karşı birlik çağrısının yapıldığı kongrede, Türkiye hedefleri ve yerli savunma sanayisine vurgu öne çıktı.

AK Parti’nin Kepsut ve Bigadiç ilçe kongreleri, yoğun katılımlarla gerçekleştirildi. Kongreler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın videolu mesajıyla başladı ve teröre karşı birlik mesajları verildi. Kepsut İlçe Başkanlığına İbrahim Özdemir, Bigadiç İlçe Başkanlığına ise Hüseyin Nisan tek liste ile seçildi.

“KEPSUT KONGRESİ: BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU”

Kepsut İlçe Kongresi’nde konuşan Belediye Başkanı İsmail Cankul, birlik ve beraberliğin kalkınma açısından önemine dikkat çekti. Cankul; “Kepsut, Balıkesir'de AK Parti ilçe teşkilatında ilk kurulan ilçedir. Bugüne kadar girdiğimiz hiçbir seçimde başarısız olmadık. Bu başarıları, teşkilatlarımızın birliği sayesinde elde ettik” dedi. Ayrıca, hainlere karşı birliktelik vurgusu yaparak, “Bu birlikteliği koruyacağız ki hainler amacına ulaşamasın” ifadelerini kullandı.

 

“HEDEF: KIZIL ELMA”

Eski AK Parti İl Başkanı ve Milletvekili Mahmut Poyrazlı, kongrelerin bir değişimin başlangıcı olduğunu belirterek, “Terör ve Gazze’deki soykırım gibi konular bizim hedeflerimizden sapmamıza neden olamaz. Hedefimiz Kızıl Elma’dır” dedi. Poyrazlı, yeni kadrolarla aynı hedefler doğrultusunda yola devam edeceklerinin altını çizdi.

 

“SİYASİ YARIŞ DEĞİL, ŞÖLEN”

AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, kongrelerin siyasi bir yarış değil, birlik ve beraberlik şöleni olduğunu belirtti. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın zorluklarına dikkat çeken Aydemir, yerli ve milli savunma sanayiine vurgu yaparak, “Gelecek nesiller için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. TUSAŞ’a yapılan saldırıya değinerek, “Şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

“BİGADİÇ’TE DAVA RUHU”

Bigadiç İlçe Kongresi’nde konuşan Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, “Bu büyük dava, güçlü Türkiye davasıdır. Bugün sadece isimler değişiyor, dava ruhu değişmiyor” dedi. Terörü lanetleyen Göksel, “Koltuk davası değil, hizmet aşkı kazandı” ifadelerini kullandı.

 

AK Parti kongre takvimine göre, Dursunbey İlçe Kongresi 1 Kasım Cuma, Balya ve İvrindi kongreleri ise 2 Kasım Cumartesi günü yapılacak.

 

HABER: UĞUR YAZICI