31 Mart yerel seçimlerinde beklenmedik bir sonuç alan AK Parti’de yeni dönemin hazırlıkları başladı. Dün Balıkesir’e gelen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, seçimi kazanan ve kaybeden belediye başkanları ve teşkilatlarla bir araya gelerek yeni dönemin ilk adımını attı.

Yıllardır vatandaşın çıkarlarını koruyan bir yönetim sistemi kuran AK Parti, bir yandan 31 Mart seçimlerinin analizini yaparken diğer yandan yeni dönemin hazırlıklarına başladı.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz çeşitli teşkilat temasları için geldiği Balıkesir’de basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İl Başkanlığında yapılan basın toplantısında ziyaretinin sebebini açıklayan Yılmaz; “Balıkesir’imize olan bu ziyaretimizin amacı 2024, 31 Mart seçimlerinden sonra seçim sonuçlarından aldığımız ilhan, seçim sonuçlarının bize ifade ettiği anlamı, manayı değerlendirip önümüzdeki süreci bir yol haritası belirleyerek önümüzdeki süreci yönetmeye yönelik çalışmalarımızı yapıyoruz. Sağ olsun benden önce Ahmet Zembilci bey kardeşim geldi buralara hem Balıkesir’imizi, hem Bursa’mızı, bu interlanttaki belediyelerimizi ziyaret etti, arkadaşlarımızla konuştu. Ama bende yerel yönetimler başkanı olarak fırsat buldum bugün buradayım, bu akşam Bursa’ya  döneceğiz ve yarın Bursa’da aynı programı yapacağız. Yarın öğleden sonrada Eskişehir’de bu programı gerçekleştireceğiz.

Bu programın ayrıntıları şu teşkilatlarımızla bir araya geliyoruz. Kazanan, kaybeden belediye başkanlarımızla bir araya geliyoruz. 2024, 31 Mart seçimleri içerisinde verdikleri o büyük gayret o büyük çaba, büyük özveri için kendilerine teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberliklerinin daim olmasını istiyoruz. Seçimden önceki aday belirleme süreçleri hatta meclis üyelerinin belirlenme süreçleri rekabetin olduğu süreçlerdir. Rekabetin olduğu yerlerde de ufak tefek incilmişlikler, incilmeler olabilir. Şimdi incilmişliklerin bir kenara bırakıldığı kucaklaşmanın başladığı, önümüzdeki süreçte yeni bir hamlenin yapılmasıyla ilgili geçmişten aldığımız dersle yeni bir heyecan yeni bir atılımı yapmamız gereken bir sürecin yönetilmesi konusunda arkadaşlarımızla öneri ve tembihlerimizi yapıyoruz. Onlara başarı dileklerimizi iletiyoruz. Daha doğrusu önümüzdeki sürecin gayreti ve enerjisini ortaya koymak üzere arkadaşlarımızla birlikte oluyoruz. Geliş amacımızın içeriği bu” dedi.

 

“SANDIĞI İYİ OKUMAK LAZIM”

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz’a basın mensuplarının sorusu üzerine ise yeni dönemin yol haritası için şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın da seçim gecesi ifade ettiği gibi biz sandıktan çıkan sonucu, milletimizin bize ifade ettiği, milletimizin bize söylemek istediğini net bir şekilde ifade ettiği çıkarsama olarak görüyoruz. Yani sandığı okuyoruz. Sandık bize daha fazla çalışmamızı söyler. Sandık bize bazı konularda eksikliklerimizin olduğunu söyler. Sandık bize bazı organize olmamız gereken konularda uyarılar bulunur, sandığı iyi okumak lazım. Siyasetin aslında en güzel sonuçları siyasetin ayrıntılarının, siyaset politikalarının sosyolojisinin iyi dizayn edilmesini isteyen siyaset yöneticileri sandığı iyi okuması lazım. Bizde sandığı iyi okuyan bir siyasi hareketiz. Türkiye’nin en büyük siyasi hareketiyiz. Beklemediğimiz bir sonuçtu bu. Ama milletimiz ne diyorsa bizim başımızın üstündedir. Milletin söylediğine saygılıyız. Milletimizin söylediği daha fazla çalışın, daha iyi organize olun. Ülkemizin ciddi sorunları var bu sorunları da ihmal etmeyin. Bunun başında ekonomi var bunu devamında ekonomik süreç içerisinde içinde bulunduğumuz coğrafyanın içinde bulunan bazı hassasiyetler var. Hepinizin bildiği gibi 6 Şubat’ta ülkemiz büyük bir deprem yaşadı. Depremde 11 il Büyükşehir yerle bir oldu. Bu illerde yapılan faaliyetlerimiz var. Bu senenin sonunda 200 bine yakın konutu orda teslim etmemiz gibi bir mecburiyetimiz var. Allah’ın izniyle onları başaracağız. Bütün bunları okuyoruz ve buna dönük olan  çalışmalarımızı planlayıp organize ediyoruz” dedi.

Son olarak Balıkesir ziyaretinin teşkilatları yenileme olarak görülmemesi gerektiğini de belirten Yusuf Ziya Yılmaz, “Biz durmak yok yola devam deriz. Biz seçim biter ondan sonraki sabah deriz ki tamam buradan ayacağımız dersleri alıyoruz deriz. Şimdi önümüzdeki sürecin buradan aldığımız dersle planlamamızı yapmamız gereken diyen yeni hamlenin adımıdır bunlar. Ziyaretim budur; 2028 ve 2029’a giden sürecin reorganizasyonu diyebilirim” dedi.

HABER: UĞUR YAZICI