AK Parti’de 22 Kasım 2023 Çarşamba günü itibari ile aday adayları başvurularının bitmesinin ardından E- temayül heyecanı yaşandı.

AK Parti’de E-Temayül yoklaması Avlu Balıkesir fuaye alanında 10.00-16.00 saatleri arasında yapıldı. E-Temayül, AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı tarafından yetkilendirilen il komisyonları tarafından gözetilip, yönetildi.

Temayül yoklamasının demokrasi şöleni içerisinde geçtiğini belirten AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, 20 ilçeden belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulunan 69 kişinin oylamaya katıldığını belirtti.

Aydemir; “Bugün partimizin bir demokrasi bayramı. Balıkesir’in 20 ilçesinde adaylarımız birbirleriyle çok güzel bir şekilde anlaşarak hiçbir gerilim ve huzursuzluk olmadan temayül yoklamamızı gerçekleştiriyoruz. Birbirlerini tebrik ediyor. Partimize ve Balıkesir’e yakışır şekilde burada temayül yoklamamızı yapıyoruz. Bende göreve yeni başladım ve hemen temayül yoklamasıyla çalışmalara başladım. İnşallah Balıkesir’deki tüm belediyeleri AK Parti’ye bağlayacağız. Bundan hiç şüphemiz yok. Çünkü AK Parti belediyeciliği tüm Türkiye’ye damga vurmuştur. Şu an ilçemizde, teşkilatta gezdiğimizde muhalif partilerde olan belediyelere oy verenler çok pişman. Allah nasip ederse tüm ilçe belediyelerini AK Parti’ye bağlayacağız. Şu anda toplamda 69 belediye başkan aday adayı var. Adaylarımız arasında tercih yapmakta zor. Hepsi çok değerli ve bu işi yapabilecek seviyeler” dedi.




KAYNAK: İHA