CHP Kadın Kolları Balıkesir İl Başkanlığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın vefatının 100’üncü yılını heykeli önünde yaptığı basın açıklamasıyla andı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Pınar Yahşi tarafından Zübeyde Hanım Heykeli önünde parti üyeleri ile birlikte ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın vefatının 100’üncü yılında yapılan basın açıklaması ile anıldı.

Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Pınar Yahşi, yaptığı açıklamalarında şöyle söze başladı: “Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, tedavi gördüğü İzmir’de 14 Ocak 1923 tarihinde hayatını kaybetti. Bedenen aramızdan ayrılsa da o, bu ülkede yaşayan herkesin annesi olarak her daim saygıyla ve minnetle anılmaya devam edecektir.”

İNANCI, ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK GETİRDİ

Zübeyde Hanım’ın oğluna olan inancının bir ulusa özgürlük ve bağımsızlık getirdiğini belirterek açıklamalarını sürdüren Başkan Yahşi: “Her türlü zorluk ve zorbalığa göğüs geren Zübeyde Hanım, güçlü bir kadındı. Onun mücadeleci ruhu ve oğluna olan inancı bir ulusa özgürlük ve bağımsızlık getirdi. Zübeyde Hanım’ın hayatımızdaki önemi sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi olmasından kaynaklanmıyor. O, aynı zamanda özgür, eşit ve laik bir Türkiye’nin kurucu taşlarından birisidir. Tüm güçlüklere rağmen, oğlunun bir ulusun kaderini değiştirme hedefinin her daim arkasında durdu” dedi.

ZÜBEYDE HANIM, TÜRKİYE’NİN KURUCU TAŞLARINDAN BİRİSİDİR

Zübeyde Hanım’ın Türkiye’nin kurucu taşlarından biri olduğuna dikkat çeken Başkan Yahşi, Zübeyde Hanım’ın, zorbaların karanlığını halk devrimi ile yıkan bir ışığın yaratıcısı olduğunu söyledi. Başkan Yahşi: “Dört çocuğunu hastalıklarla kaybeden, eşini erken yaşta toprağa veren ve ülkenin savaş halinde olduğu koşullarda oğlunun yıllarca ateş çemberinin ortasında olduğunu bilen bir anne için elbette hayat kolay olmayacaktı. Ancak bütün bu duygusallığını bir kenara bırakarak bağımsızlık mücadelesine katkı sunan Zübeyde Hanım, hem cesur, hem kararlı, hem de mücadeleci bir kadındı. Bu kararlılık ve mücadele azmi ülkemize bağımsızlık getirdi. Anadolu’nun her karış toprağını emeği ile yeşerten, alın teri ile yücelten kadınlar; her daim yolumuzu aydınlatıyor. Zübeyde Hanım, bizim için sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi değil; bağımsız, özgür, güçlü, eşit ve demokratik bir Türkiye’nin kurucu taşlarından biri olarak belleğimizdedir. Zorbaların karanlığını halk devrimi ile yıkan bir ışığın yaratıcısıdır. Biz de onun güçlü karakterinden aldığımız cesaret ile aydınlık yarınların inşasında hep katkı sunan ve en önde yer alan kadınlar olarak ilerleyeceğiz. Onun güçlü duruşu biz kadınların önünü aydınlatmaya devam ediyor. Zübeyde Anamızı aramızdan ayrılışının 100’üncü yıl dönümünde sevgi ve saygıyla anıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Ardından CHP Kadın Kolları Balıkesir İl Teşkilatı, Zübeyde Hanım heykeli önüne çiçek bırakmasıyla basın açıklaması sonra erdi. Düzenlenen basın açıklamasına CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, ve çok sayıda parti üyesi katıldı.




KAYNAK: İHA