Burhaniye Kaymakamlığı tarafından iptal edilen Zeytinli Rock Festivali'nin tarihi 22-25 Eylül'e ertelendi. Balıkesir 2. İdare Mahkemesi yeni bir karar vererek Burhaniye Kaymakamlığı'na 5 gün ek süre verdi.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesindeki Zeytinli Rock Festivali, bu sene Kaymakamlık tarafından iptal edildi. Kaymakamlığın bu hamlesinin ardından organizatörler de konuyu mahkemeye taşıdı.

Zeytinli Rock Festivali'nin organizatörleri tarafından yapılan açıklamada, "Burhaniye Kaymakamlığı'nın kararına ilişkin Bölge İdare Mahkemesi'ne yürütmeye durdurma kararı alınması için başvuruda bulunduk" denildi.

Balıkesir 2. İdare Mahkemesi süreç devam ederken yeni bir karar vererek Burhaniye Kaymakamlığı'na 5 gün ek süre verdi.Bu karar sonrası festivalin 17-21 Ağustos'ta yapılamayacağı açıklandı, yeni tarih 22-25 Eylül olarak belirlendi. Festivalin bu tarihte yapılması da mahkemenin vereceği karara bağlı olacak.

 

22-25 EYLÜL ARASINDA YAPILACAK

Mahkemede yaşanan yeni gelişme sonrası yazılı bir açıklama yapan festival organizatörleri şu açıklamayı yaptı; “Bilindiği üzere Zeytinli Rock Festivali'ne dair Burhaniye Kaymakamlığının kararına ilişkin Balıkesir 2. Bölge İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma kararı alınması için başvuruda bulunmuştuk. İdare Mahkemesi pazartesi sabahı Kaymakamlık makamından savunmasını istemiş ve 2 gün içinde ara kararı açıklayacağını tebliğ etmişti. Mahkeme bugün mesai saatlerinin sonuna doğru aldığı kararda Kaymakamlık makamının savunma ve delillerini sunmak için ek süre talep etmesi üzerine oy birliği ile cevap süresinin 5 gün uzatılmasına karar vermiştir.

Bu sebeple Zeytinli Rock Festivali’nin 17-21 Ağustos tarihleri arasında yapılması ihtimali kalmamıştır. Zeytinli Rock Festivali bu sene 22-25 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır. Festivalin detayları İdare Mahkemesi'nin kararı sonrası açıklanacaktır"

 

 




KAYNAK: İHA