Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Zağnospaşa Ortaokulunun açılış töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Altıeylül ilçesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından inşa edilen ve 28 derslikten oluşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Zağnospaşa Ortaokulunun açılış töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Açılış töreni; Millî Eğitim Bakanlığı Maliye Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında 20 Aralık 2017 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde tamamlanan okulun eğitim öğretime başlaması vesilesiyle düzenlendi.

Modern eğitim olanakları ve donanımları ile bölgedeki öğrenciler için kaliteli bir eğitim ortamı sunarak Balıkesir eğitim ailesine kazandırılan yeni eğitim kurumlarından biri olan Zağnospaşa Ortaokulu açılışı; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, il protokolü ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra birçok davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, eğitime yapılan yatırımların geleceğe yapılan en değerli yatırımlar olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Bugün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Zağnos Paşa Ortaokulunun Açılış Töreni vesilesiyle bir aradayız. Çocuklarımız için atılan bu büyük adımın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ülkemizin geleceğine yapılan bu yatırım için eğitim camiamızı ve katkı sunan herkesi gönülden kutluyorum."

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, eğitim yatırımları ve açılan okullar ile ilgili şunları kaydetti; “Balıkesir'imizde eğitimin kalitesini artırmak amacıyla yürütülen çalışmaların en somut örneklerinden biri olan Zağnospaşa Ortaokulunun açılışını büyük bir heyecanla gerçekleştirdik. Bu yatırımlar, çocuklarımızın geleceğe daha donanımlı ve güçlü adımlar atmalarına olanak tanıyor. Eğitimde yenilikçi yaklaşımlar ve modern donanımlar ile öğrencilerimizin potansiyellerini en üst düzeyde ortaya çıkarmalarına zemin hazırlıyoruz. TOBB'un desteğiyle hayata geçirilen bu proje, sadece Altıeylül ilçemiz için değil, tüm Balıkesir için büyük bir kazanım. İlerleyen dönemlerde de eğitim altyapısını güçlendirme çalışmalarımız artarak devam edecek. Eğitime yapılan her yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Bu doğrultuda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."

Açılış töreni, kurdele kesilmesi ve okulun gezilmesinin ardından sona erdi. Öğrenciler ve veliler; modern ve donanımlı bir okulda eğitim öğretime başlamanın mutluluğunu yaşarken, katılımcılar da böyle bir eğitim kurumunun Balıkesir'e kazandırılmasından duydukları memnuniyeti ifade etti.

HABER: HABER MERKEZİ