Zafer Partisi Balıkesir İl Başkanı Suat Aydın, yüzde 122 zamlanan araç muayene ücretlerine tepki gösterdi. Aydın, vatandaşın bu ücretleri öderken zorladığına dikkat çekti.

TÜVTÜRK araç muayene ücreti 2023 yılında yüzde 122 artış gösterdi. Otomobil, minibüs ve kamyonet sahipleri, zorunlu araç muayenesi için 1130,40 TL ödeyecek. Vatandaşlar araç muayene ücretleri tepki gösterirken zam sonrası bir tepki de Zafer Partisi Balıkesir İl Başkanlığından geldi. Zafer Partililer dün öğle saatlerinde araç muayene istasyonu önünde toplanarak zamlara tepki gösterdi.

Burada bir konuşma yapan Zafer Partisi Balıkesir İl Başkanı Suat Aydın, AKP hükümetinin araç muayene konusu üzerinden vatandaşları mağdur ettiğini söyledi.

Türkiye’de alım gücünün her geçen gün düştüğünü ifade eden Başkan Aydın, “İnsanların zaten ekonomisi bozulmuş neye yetişeceğini şaşırırken bir de fahiş araç muayene fiyatları çıktı. Bir otomobilin muayene ücreti bin liranın üzerine çıktı.

Avrupa’da da var bu muayene sistemi. Ancak Avrupa vatandaşları maaşlarıyla bir yılda yaklaşık 20 araç muayene edebiliyor. Türkiye’de ise bu durum 8’de 1 oranında. Her konuda millet mağdur olmaktadır. TÜVTÜRK 550 milyon dolara ihaleyi almasına rağmen 2016 yılına kadar 770 milyon vergi cezası silinmiştir. Bu kadar araç muayenesi peşkeş çekilmiş, kısaca 550 milyon dolara ihaleyi alan bu firma, Türk milletinin cebinden bu parayı geri almıştır. Burası bedavaya mal olmuştur. TÜVTÜRK vatandaşların parasını alarak mağdur etmekten başka hiçbir iş yapmamaktadır.

Araç muayene Türk devletinin kontrolünde, eskisi gibi Karayolları Genel Müdürlüğü çatısı altında yapılabilir. Türk milletinin cebinden çıkan bu milyar dolarlar, devletin kasasına tekrardan geri döndürülebilir. 20 yıldır Ak Parti iktidarında sebepsiz bir şekilde yandaşlara verilen bu ihaleler bitmeyecektir. Bunu Türk milleti önümüzdeki ilk seçimde bitirecektir. Türk milleti artık uyanmalı ve sırtındaki bu kamburdan kurtulmalıdır. Zafer Partisi iktidarında araç muayene işlemleri yine devlet eliyle yapılacak, Türk milleti mağdur edilmeyecektir. Vatandaşlardan, esnaftan toplanan paralar vatandaşa hizmet olarak geri döndürülmesi gerekmektedir. Zafer Partisi olarak kanımızın son damlasına kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.” Dedi.




KAYNAK: İHA