Balıkesir’de yeni teşkilatlanan Zafer Partisi İl Başkanı Suat Aydın; “Eğer ki iktidar olursak ülkede mülteci bırakmayacağız. Ülkemizdeki mültecileri Dünya İnsan Haklarına uygun bir şekilde sınır dışı edeceğiz” dedi.

Genel Başkanlığını Profesör Doktor Ümit Özdağ’ın yaptığı Zafer Partisi, teşkilatlanmaya devam ediyor. Balıkesir’de de il başkanlığı kurulan Zafer Partisi, çalışmalara başladı. Zafer Partisi’nin Balıkesir teşkilatı dün bir restoranda kahvaltı eşliğinde basın ile buluştu. Burada açıklamalarda bulunan Zafer Partisi İl Başkanı Suat Aydın, Balıkesir ve ülke gündemi hakkında konuştu. Yaptığı açıklamalarda ülkemizde bulunan Suriyelilere yönelik ağır eleştirilerde bulunan Başkan Aydın: “Bir yıl içerisinde son Suriyeli ve Afgan’ı misakı milli sınırlarımızdan ama güle oynaya ama Esad ile konuşup üslubuyla, insani şartlar altında, insan hakları çerçevesinde hepsinin gönderileceğine söz veriyoruz. Gitmek istemeyeni zorla, gerekirse döve döve, gerekirse seve seve herkesi yollayacağız” dedi.

“GEREKİRSE DÖVE DÖVE YOLLAYACAĞIZ”

Mülteciler konusunda sert eleştiriler yapan Suat Aydın, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Suriyeliler meselesi olarak insanlara ilk etkimiz bu yönde. Suriyeliler vatanlarını savaşmadan ülkemize geldiler. Şuanda hepimiz biliyoruz. Ukrayna’da bir savaş var. Ukrayna’da erkekler kadınlar ile birlikte savaşıyorlar. Kendi kadınlarını ülke sınırlarına götürüyorlar ve erkekler geri dönüp ülkeleri için mücadele ediyorlar. Üstelik bunlar silahsız. Suriyelilerden daha beter durumdalar. Vatanları, toprakları için ölümü göze alıyorlar. Bugün Türkiye’de başımıza böyle bir şey gelse herkesin savaşacağını, kimsenin kaçmayacağını biliyoruz. Ama Suriyeliler delicesine, çılgıncasına sınırlara geldiler ve hiçbir şekilde savaşmadan ülkemize geldiler.

Ülkemizin kapıları açıldı ve bunlar yerleşik düzene geçmeye başladılar. Geldiklerinden beri ekonomik olarak Türk milletine aşırı derecede yük oldular. Ak Parti’nin açıkladığına göre 40 milyar dolar, bizim partimizin kaynaklardan aldığı bilgiler de 60 milyar dolar bunlara para harcandı. Suriyelilere her şeyin bedava olduğu herkes tarafından bilinmekte ve görülmekte. Türkiye’nin geleceği için, demokrasinin bozulmaması için, ileride vatan üzerinden hak talep edilmemesi için, şehit kanıyla sulanmış vatan toprağımızın ezilmemesi için bunların kendi vatanlarına dönmesi lazım. Çünkü herkesin yeri vatanıdır. Türkiye tatil yeri değildir. Allah nasip eder de iktidarda olursak 1 yıl içerisinde son Suriyeli ve Afgan’ı misakı milli sınırlarımızdan ama güle oynaya, ama Esad ile konuşup üslubuyla, insani şartlar altında, insan hakları çerçevesinde hepsinin gönderileceğine söz veriyoruz. Gitmek istemeyeni zorla, gerekirse döve döve, gerekirse seve seve herkesi yollayacağız. Ülkelerine dönenler var. Bunlar tatile gidiyorlar. Demek ki bir huzursuzluk yok, her şey yolunda, gidip gelebiliyorlar. Onlarda dert yok, ama bizde var. Ev kiralarımız arttı. Bugün Gaziantep’te, Kilis’te kiralayacak ev bulunmuyor. Türk milleti kirada oturamazken bunlara bu kadar para nereden geliyor, ödenekler nereden geliyor. Bunları insanlarımızın bilmesi lazım. Türk milleti, yaptıkları olaylardan, pisliklerden, davranış biçimlerinden rahatsız. Ülkemizin çoğu yerinde yuvalanmış biçimde. Bunların içinde artık insanlarımız yürüyemez oldu. Bunlardan kurtulmak bizim ilk hedefimiz. Türk Bayrağı’nın rahat dalgalanması için, çoluğumuzun çocuğumuzun rahat bir gelecek kurması için bunların defolup gitmesi şart. Başka bir önceliğimiz yok” dedi.

“SONUMUZ VENEZUELA GİBİ OLACAK”

Öte yandan mültecilere yaptığı eleştiriler dışında ülkenin tarım konusunda da açıklamalarda bulunan Zafer Partisi Balıkesir İl Başkanı Suat Aydın, Türkiye’nin tarımda bir şey üretmediğini vurgulayarak gidişatın Venezuela gibi olacağını ifade etti. Sözlerinin devamında Aydın şöyle dedi: “Tarımda çiftçimiz bitmiş durumda. Bizim çocukluğumda Türkiye dünyada tarım ülkesi olarak ilk üçteydi. Biz tarım ürünleri satardık. Bugün mercimeğimiz Meksika’dan, pirincimiz Çin’den, buğdayımız Bulgaristan’dan geliyor. Bu kadar kötü bir durumdayız. Üretmeyen ülke batmaya mecburdur. Hazinemizden vere vere gidiyoruz. Bir noktada Türkiye bitecektir. Bu işin sonu Venezuela gibi olmaktır. Üretim yapmadığımız sürece güçlü bir ülke olamayız.”

“OKUMAK, VATANA MİLLETE HİZMET ETMEKTİ
ŞİMDİ ÜLKEDEN KAÇMAK OLDU”

Zafer Partisi Balıkesir İl Başkanı Suat Aydın, yaptığı açıklamaların devamında ‘okumanın amacı önceden vatana ve millete hizmet etmekti. Şuanda okumanın amacı başka bir ülkeye kaçmak oldu’ diyerek şunları söyledi: “Sanayide de her şeyimiz dışa bağımlı durumda. Bugün gurur kaynağımız olan SİHA ve İHA’ların malzemeleri bile dışarıdan geliyor. Bu ülke SİHA ve İHA’ları yapabiliyorsa onların hammaddesini de yapabilecek durumdadır. Ama gençlerimizi, mühendislerimizi dışarıya kaçırmadan vatanımıza hizmet ettirmemiz gerekiyor. Okumanın amacı önceden vatana ve millete hizmet etmekti. Şuanda okumanın amacı başka bir ülkeye kaçmak oldu. Çünkü gençlik bir ufuk göremiyor. Ufku olmayan bir insanın hiçbir şeyi olmaz.”

HABER: UMUT SAYAN




KAYNAK: İHA