Dolandırıcılar; şimdilerde kargo şirketleri gibi telefonlara mesaj atarak vatandaşları oltalama yöntemiyle dolandırmaya çalışıyor. Konu ile ilgili gazetemize konuşan Avukat Ceyda Yırcalı; vatandaşları bu dolandırıcılık yöntemlerine karşı dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Son zamanlarda birçok vatandaşın telefonlarına gelen ‘paketiniz teslim edilemedi. Adres bilgileriniz yeniden güncelleyin’ şeklindeki mesajlar; dolandırıcıların yeni yöntemi. Kargo şirketi kılığına girerek vatandaşları oltalama yöntemiyle dolandırmaya çalışan vatandaşlar; bu taktiği bilmeyen birçok kişiyi mağdur ediyor.

Bu yöntemle mağdur olan vatandaşların, başlatacağı hukuki süreç sonucunda kaybettikleri paraların büyük oranda geri alınabileceğini dile getiren Avukat Ceyda Yırcalı; vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için bu gibi mesajlara itibar etmemesi gerektiğini söyleyerek, kişisel bilgilerini hiçbir şekilde paylaşamamaları konusunda tavsiyeler verdi.

Dolandırıcıların uygulamış olduğu yeni yöntemden bahsederek açıklamalarına başlayan Avukat Ceyda Yırcalı: “Son zamanlarda güncel olarak karşımıza çıkan hukuki uyuşmazlıklardan birisi de kargo şirketleri adı altında taraflara gönderilen mesajlar. Bu mesajların çoğunluğu da kargo şirketlerinden atılmış gibi yapılıyor ve ‘Paketiniz adres sorunu nedeniyle gönderim merkezine iade edildi. Yeniden gönderilebilmesi için lütfen adresini güncelleyin şeklinde bir mesaj’ gönderiliyor. Bu mesajlarda da bir link bulunuyor. Bu linke tıkladığınızda da dolandırıcılık faaliyetleriyle karşılaşabiliyorsunuz” dedi.

BU TUZAKLARI YETKİLİLERE BİLDİRİN

Sözlerinin devamında dolandırıcılar tarafından atılan bu mesajların polis merkezine veya savcılığa mutlaka bildirilmesi gerektiğine dikkat çeken Avukat Ceyda Yırcalı: “Adres güncelleme için gönderilen numaralar da genelde Türk numarası olmuyor. Yurtdışına kayıtlı numaralardan iletiliyor bu mesajlar. Bu size gelen mesajlardaki numaraları bulunduğunuz yere en yakın polis merkezine ya da savcılığa giderek şikayet edebilirsiniz” diye söyledi.

MAĞDURLAR, PARASINI GERİ ALABİLİYOR

Bu yöntemlerle mağdur olan vatandaşların kaybettiği paraları geri alma imkanlarının olduğunu aktaran Yırcalı: “Kişi, bu atılan mesajlar nedeniyle dolandırılırsa; dolandırıldığı miktar üzerinden karşı tarafa bir avukat yardımıyla dava açtığınız zaman paranızı büyük oranda geri alabilirsiniz. Genelde bu sebeple açılan davalar sonucunda kişi, dolandırıcılara kaptırdığı parasını geri alıyor. Bu mesajların gönderildiği numaralar da genelde savcılık tarafından takip edilen numaralar oluyor. Böyle bir durumda karşı karşıya kaldığınızda hukuki bir danışmanlık almanız benim önerim olur” diyerek sözlerini noktaladı.

HABER: HABER MERKEZİ