Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Zaferi’nin ardından Türk milleti için yeni bir devir başlatarak 29 Ekim 1923’te ilan etiği Türkiye Cumhuriyeti 101’nci yaşını kutluyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. kuruluş yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi bugün Balıkesir’de düzenlenecek etkinliklerle coşkuyla kutlanacak.

Tüm yurtta kutlamalar erken saatlerde başlarken, törenler gün boyu devam edecek. Meydanlarda halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen resmi geçit törenleri, halk oyunları ve konserlerle bayram coşkusu yaşanacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında bugün yapılacak ilk programda ise Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, valilik Kuva-yi Milliye Salonunda tebrikleri kabul edecek. Kutlama töreni ise saat 10.00’da Kuva-yi Milliye Meydanında başlayacak.

Akşam saat 20.00’de ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi’nde “Atatürk Büstü” açılışı ve “Cumhuriyet’e Dilek Feneri” etkinliği gerçekleştirilecek.

 

VALİ USTAOĞLU; “MİLLİ BİRLİK VE

BERABERLİKLE, GURURLA KUTLUYORUZ"

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin azmi ve kararlılığı sayesinde kazanılan Cumhuriyet'in önemine dikkat çekti.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyet'in kuruluşunun 101. yılını milli birlik ve beraberlik içinde coşkuyla kutladıklarını ifade etti. Ustaoğlu, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelenin, Türk milletinin hürriyet ve onur için verdiği büyük mücadeleyi simgelediğini vurguladı.

Ustaoğlu, Cumhuriyet'in kuruluşunun, tarih boyunca her türlü zorlukla yüzleşen Türk milletinin azmi ve kararlılığı sayesinde mümkün olduğunu belirtti. "Vatan ve bayrak uğruna verilen bu destansı mücadele, her yaştan kadınıyla, erkeğiyle Türk milletinin inanç ve kararlılığıyla dolu büyük zaferle sonuçlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet’in, milli egemenlik ilkesinin en önemli göstergesi olduğunu söyleyen Vali Ustaoğlu, bu yönetim biçiminin, Türk milletinin iradesinin somut bir sonucu olarak tarih sahnesinde yer aldığını belirtti. "Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sabırlı ve kararlı mücadelesiyle kazanılmıştır" dedi.

Vali Ustaoğlu, Cumhuriyet'in Atatürk tarafından "En Büyük Eserimdir" sözleriyle nitelendirildiğini hatırlatarak, bu mirasın gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılması gerektiğini vurguladı. Ustaoğlu, Türk milletinin Cumhuriyet’e her zaman sahip çıkacağına inandığını, demokrasinin gelişimi için Cumhuriyet'in temel bir yapı taşı olduğunu ifade etti.

Mesajında, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitler ile gazileri rahmetle andığını belirten Ustaoğlu, "Bu topraklar için canını veren kahramanlarımız, bizlere bu mirası bırakmıştır. Onları asla unutmamalıyız" şeklinde konuştu.

Son olarak, Balıkesirli hemşehrilerine Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu ve anlamını hatırlatarak, bayramın sevgi, kardeşlik ve barış içinde geçmesini diledi. "Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun. Sevgi ve saygılarımla" ifadeleriyle mesajını sonlandırdı.

 

HABER: SERPİL YILDIZ