Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak, Balıkesirli arı üreticilerinin sorunlarını dile getirdi. Albayrak, Balıkesir’deki 67 arı üreticisinin TAHAP Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu tarafından mağdur edildiklerini söyleyerek üreticilerin haklarını savundu.

Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak, dün Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasında Balıkesirli arı üreticilerinin haklarını savundu. Başkan Albayrak, Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu (TAHAP) Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu’ndan 67 Balıkesirli arıcının 577 bin lira değerinde şeker aldıklarını ancak Mart ayından bu yana üreticilere şeker tedarik edilmediğini dile getirerek üreticilerin hakkını istedi. Başkan Albayrak: “Balıkesir, arıcılık ve bal üretiminde Türkiye’de ilk 10 sırada yer almaktadır. Ülkemiz ise arıcılıkta dünya üçüncüsüdür. Arıcılık, gıda sektörünün en önemli bileşenlerinden birisidir. Bilimsel araştırmalara göre arıcılığın tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Çeşitli medeniyetler balı besin ve ilaç olarak tüketmişlerdir. Arılar 130 binden fazla bitki türünün çoğalmasını sağlayarak insan yaşamının vazgeçilmez bir parçası olmuşlardır Bugün yanımızda Balıkesir’in çeşitli ilçelerinden gelen arı üreticileri bulunuyor. Kendileri TAHAP bünyesinde örgütlenmişlerdir. Arılarını beslemek için TAHAP Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu’ndan şeker sipariş etmişler, bundan 7 ay önce de paralarını ödemişlerdir. Ancak Mart ayından bu yana ne şekerler gönderilmiş, ne de paralar iade edilmiştir” dedi.

ÜRETİCİNİN HAKKINI YEDİRMEYİZ

Sözlerinin devamında mağdur olan arı üreticilerinin haklarını isteyen Başkan Albayrak, üreticinin hakkını yedirmeyeceklerini söyledi. Öte yandan konunun Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile birlikte takipçisi olduklarını da ifade eden Başkan Emre Albayrak: “Bu konuda ilimizde mağdur olan 67 arı üreticimizin 577 bin lira alacakları bulunmaktadır. Sarıoğlu, ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ misali üreticiyi terörist olarak yaftalamaktadır. Sülün Osman örneğinde olduğu gibi kişisel menfaati için her taklayı atan bu tiplere üreticinin hakkını yedirmeyiz. Burada bulunan üreticilerimiz vatanseverdir. Biz üreticilerimize kefiliz. Mustafa Sarıoğlu o şekerleri derhal göndermelidir. Hükümetin bu konuda sorumluluğunu yerine getirmesi gerekir. Vatan Partisi olarak başta Genel Başkanımız Doğu Perinçek olmak üzere bu konunun takipçisiyiz. Üretime vurulan bu darbenin karşısındayız. Bu konuyu çözeceğimize inanıyoruz. Vatan Partisi iktidarında yolsuzluğa geçit vermeyeceğiz. Yolsuzluk mahkemeleri kuracağız. Üretim devrimini başaracağız, Türk milletine ‘üret kardeşim’ diyeceğiz” diye konuşarak sözlerini noktaladı.

Vatan Partisi İl Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasına mağdur arı üreticileri ile birlikte parti üyeleri katıldı.




KAYNAK: İHA