Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, engelsiz bir dünyanın olması dileğinde bulundu.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel kutlama mesajı yayınladı. Vali Ustaoğlu yayınladığı mesajında, her türlü istismardan, ayırımcı ve haysiyet kırıcı davranışlardan sakınarak onuruna saygı gösterilmesi gereken engelli bireylerin haklarına ve yaşadıkları zorluklara dair duyarlılığın arttırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Mesajının devamında, engelli kişilerin durumlarının gereğine uygun özel eğitim hizmetlerine erişmeleri, ekonomik ve sosyal hayata etkili olarak katılmaları gerektiğini söyleyen Vali İsmail Ustaoğlu; “Devletimiz, Milletlerarası Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme hükümlerine uygun bir şekilde, engelliliğe dayalı herhangi bir ayrımcılığa asla izin vermeksizin gerekli kanunî düzenlemeleri hayata geçirerek, engelli vatandaşlarımızın haklarını güvence altına almıştır” dedi.

Vali Ustaoğlu, toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden sayılan, engelli vatandaşlara sağlanan özel eğitim, bakım, mekânsal erişim kolaylığı, meslek ve iş imkânlarının arttırılması konularında; kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve bütün vatandaşların iş birliğiyle Balıkesir’de yürütülen sosyal sorumluluk projeleri sayesinde, engelli vatandaşların ihtiyaç duydukları destek hizmetlerinin en etkili ve hızlı bir şekilde yerine getirilmesi sağlanmakta olduğunu ifade etti.

Öte yandan Vali İsmail Ustaoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Bu özel gün dolayısıyla, tek ve en büyük engel olan gönüllerdeki engelin birlik ve yardımlaşma duygusuyla aşıldığı engelsiz bir dünya temennisiyle, bütün engelli vatandaşlarımıza mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum” dedi.

HABER: BUSE ASLAN