Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu; katıldığı İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısının ardından Temmuz ayı içerisinde Balıkesir’de meydana gelen asayiş olayları ile ilgili rakam paylaştı.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu’nun başkanlığında düzenlenen Temmuz ayı İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı, geçtiğimiz gün Balıkesir Öğretmenevi’nde yapıldı.

Düzenlenen toplantıya katılan kaymakamlar ve güvenlik birimlerinin temsilcileriyle; Balıkesir’de yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan ve önümüzdeki dönemlerde yapılacak çalışmaları planlayan Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu; toplantı sonunda yaptığı açıklamalarda Balıkesir’in Temmuz ayındaki asayiş olaylarının rakamlarını paylaştı.

Sahil güvenlik, jandarma ve polis ekipleri tarafından Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilen çalışmaların verilerini kamuoyuna duyuran Ustaoğlu; suç ve suçluya yönelik yapılan çalışmaların kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi. Ustaoğlu: “Bu ayki Asayiş ve Güvenlik Koordinasyon toplantısında ilimizin asayişi ile ilgili detaylı değerlendirme yaparak önümüzdeki döneme yönelik planlanacak ve gerçekleştirilecek çalışmaları ele aldık” dedi.

5 BİN 305 ASAYİŞ OLAYI GERÇEKLEŞTİ

Vali Ustaoğlu, Temmuz ayı içerisinde Balıkesir’de 5 bin 305 asayiş olayının meydana geldiğini duyurarak şöyle söyledi: “Temmuz ayında ilimiz genelinde 5 bin 305 asayiş olayı meydana gelmiştir. Bu olaylardan kişilere karşı 2 bin 143 olay meydana gelmiş, işlenen suçların yüzde 97.9’u aydınlatılmıştır. Malvarlığına karşı ise 852 olay meydana gelmiş, işlenen suçların da yüzde 74.3’ü aydınlatılmıştır. Millete ve devlete karşı 77 olay meydana gelmiş, işlenen suçların yüzde 97’si aydınlatılmıştır. Topluma karşı işlenen suçlarda 581 olay meydana gelmiş, işlenen suçların yüzde 99.55’i aydınlatılmıştır.”

763 BİN ŞAHIS SORGULANDI

Balıkesir’de kolluk kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen sorgulamalar hakkında konuşarak açıklamalarına devam eden Vali Ustaoğlu, Temmuz ayında 763 bin 644 şahsın sorgulandığını söyledi. Ustaoğlu: “İlimiz genelinde 763 bin 644 şahsın GBT sorgulaması yapılmıştır. Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 302 şahıs bu ay içerisinde yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir. Diğer yandan ifadeye yönelik hakkında yakalama kararı bulunan 550 şahıs yakalanarak adli mercilere sevki sağlanmıştır” diye konuştu.

5 TERÖR OPERASYONU YAPILDI

Sözlerine Balıkesir’de gerçekleştirilen terörle mücadele çalışmaları ile devam eden Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu; Temmuz ayı içerisinde 5 terör operasyonu gerçekleştirildiğini açıkladı. Ustaoğlu: “Terör suçları kapsamında Temmuz ayında 5 operasyon gerçekleştirdik. Bu 5 operasyonda toplam 5 şahıs gözaltına alınmış olup, bunlardan 3 şüpheli şahıs tutuklanmıştır” dedi.

365 NARKOTİK OPERASYONU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Balıkesir’de narkotik suçlarla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde Temmuz ayında 365 operasyon gerçekleştirildiğine dikkat çeken Vali Ustaoğlu: “Narkotik suçlara yönelik mücadelemiz sizlerin de takip ettiği gibi yoğun bir şekilde sürmektedir. Sahaya sıkı basmamızın neticesini ve halkımızın bu noktadaki memnuniyetini hep beraber görüyoruz. Bu vesileyle aynı şekilde narkotik suçlarla ilgili kararlı mücadelemiz de devam etmektedir. Temmuz ayında toplam narkotik suçlarla ilgili 365 operasyon gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonlarda 384 şahıs gözaltına alınmış, 52 şahıs tutuklanmıştır. Yine bu ay içerisinde 4 kilo 270 gram bonzai, 26 gram kokain, 3 kilo 823 gram esrar, 1 kilo 489 gram metamfetamin maddesi ele geçirilmiştir” ifadelerine yer verdi.

ORGANİZE SUÇLARA YÖNELİK 10 OPERASYON YAPILDI

Organize suç örgütlerinin çökertilmesine yönelik Balıkesir’de 10 operasyon yapıldığını aktaran Ustaoğlu, şöyle devam etti: “Organize suç örgütleri ile de mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir. Bu ay içerisinde 10 operasyon yapılmış, 57 şahıs bu operasyonlarda gözaltına alınmış ve 28 şahıs tutuklanmıştır. 3 şahıs da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Yine bu operasyonlarda 2 adet tabanca, 6 adet av tüfeği, 369 adet fişek, 10 adet kurusıkı tabanca, 209 adet sahte çek – senet ele geçirilmiştir. Kaçakçılık suçları açısından 2024 yılı Temmuz ayında 39 operasyon yapıldı. Bu operasyonlarda 49 şahıs gözaltına alındı ve bunlardan da 4’ü tutuklanmıştır. Bu operasyonlarda 604 kilo tütün, 508 bin 300 adet makaron, 116 alkollü içki, 27 adet cep telefonu ve 717 paket sigara ele geçirilmiştir.”

MALİ SUÇLARLA İLGİLİ
45 OPERASYON DÜZENLENDİ

Mali suçlarla ilgili olarak da Temmuz ayı içerisinde 45 operasyon gerçekleştirildiğini dile getiren Ustaoğlu, şu ifadelere yer verdi: “Mali suçlarla da mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir. 2024 yılı Temmuz ayında mali suçlarla ilgili 45 operasyon yapılmış, 39 şahıs gözaltına alınmıştır. Bu operasyonlarda 1 adet sahte para, 2 adet belge doküman senet ele geçirilmiştir.”

626 BİN 442 ARAÇ VAR

Balıkesir’de trafiğe tescilli araç sayısının 626 bin 442 olduğunu belirterek sözlerini sürdüren Vali Ustaoğlu: “İlimizde bugün itibariyle trafiğe tescilli araç sayısı 626 bin 442’dir. Temmuz ayındaki istatistiksel veriler incelendiğinde 618 adet ölümlü ve yaralanmalı kaza meydana gelmiş, 12 ölüm kaza yerinde olmak üzere 884 yaralanma meydana gelmiştir. Yine bu ay içerisinde 181 bin 388 araç sorgulanmış, ceza yazılan araç sürücü sayısı ise 46 bin 170’dir” dedi.

1.128 DENİZ ARACI KONTROL EDİLDİ

Sahil güvenlik personeli tarafından bin 128 deniz aracının kontrol edildiğini dile getiren Vali Ustaoğlu: “İlimizin denize kıyısı olan ilçelerinde sahil güvenlik personeli tarafından bin 128 deniz aracı kontrol edilmiş, 104 deniz aracına eksikliklerinden dolayı yasal işlem yapılmış ve toplam 88 bin 330 lira idari para cezası uygulanmıştır” diye söyledi.  

Vali Ustaoğlu, açıklamalarının devamında göçmen kaçakçılığına yönelik 20 operasyon yapıldığını, 8 organizatörün tutuklandığını ve bu operasyonlarda 235 düzensiz göçmenin yakalanarak 44 düzensiz göçmenin sınır dışı edildiğini söyledi. Ustaoğlu, sözlerinin devamında siber suçlara yönelik mücadelelerinin kararlılıkla devam ettiğini dile getirerek bu ay içerisinde 302 sosyal medya hesabı hakkında çalışma yapıldığını anlattı.

Vali Ustaoğlu’nun Temmuz ayı içerisinde Balıkesir’de 85’i tabanca, 71’i av tüfeği ve 20’si kurusıkı tabanca olmak üzere 176 adet silah ele geçirildiğini açıkladı.

VALİ USTAOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

Yapılan çalışmalarda suça ve suçluya göz açtırmayan, operasyonlarda emeği geçenlere teşekkür eden Vali Ustaoğlu; konuşmasını şöyle tamamladı: “Her zaman söylediğimiz gibi şehrimizin güvenliğini ve huzurunu hep birlikte el birliği ile sağlamaya çalışıyoruz. Bu açıdan bizlere ve güvenlik birimlerimize; sağladığınız katkı ve işbirliğinizden dolayı her birinize teşekkür ediyor, Allah yar ve yardımcımız olsun diyorum.”

HABER: HABER MERKEZİ