Vakıf Katılım Bandırma Şubesi hizmete açıldı. Açılışta konuşan Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik, “Uzman kadromuz ve çözümlerimizle bireysel müşterilerimizin yanı sıra KOBİ’lere de hizmet vereceğiz” dedi.

Katılım finans dünyasına yeni bir soluk getiren Vakıf Katılım, Bandırma’daki şubesini hizmete aldı. Ülke genelinde şubeleşme çalışmalarına devam eden Vakıf Katılım, müşterilerine uzman kadrosuyla katılım finans hizmeti verecek.

 

Bireysel müşterilerin yanı sıra KOBİ’lere de finansal destek sunacak olan Vakıf Katılım’ın Bandırma Şubesi’nin açılışına Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, Bandırma MÜSİAD Başkanı Cemal Gümüş, Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürü Gökhan Bahçecik, Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik, Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Erdoğmuş, Vakıf Katılım üst yöneticileri ve Bandırmalılar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik, Vakıf Katılım’ın Bandırma Şubesi’yle birlikte 154 şubeye ulaştığını söyledi. Osman Çelik, “Bandırma’daki şubemizle katılım finans sistemindeki farkımızı ortaya koyacağız. Bandırmalılar’a uzman kadrolarımız, hızlı çözümlerimiz ve finansal desteğimizle hizmet sunacağız” diye konuştu.

 

GFT İLE İŞLETMELERİMİZİN YANINDAYIZ”

Kuruldukları 2016 yılından bu yana katılım bankacılığında yaptıkları atılımlarla büyük başarılara imza attıklarını belirten Osman Çelik, şunları söyledi: “Sektöre yenilik katacak ürün ve hizmetlerin geliştirilmesine önem veriyoruz. Bu kapsamda hizmete aldığımız Garantili Fon Transferi, (GFT) yeni nesil dijital ödeme yöntemi olarak sektörde yerini aldı. Çekin, senedin çok daha ötesinde olan GFT’yle mal ve hizmet alımı yapan işletmelere garantörlük yapıyoruz. Satım yapan işletmelere de vadesi gelmeden önce alacaklarını diğer ödemeleri için dijital olarak transfer edebilmelerini sağlıyoruz. Son 2 yılda Kredi Garanti Fonu kefaletiyle 5 milyar TL’ye yakın destek sağladık. Sadece KGF kefaleti dışında istihdam, imalat, ihracat ve inovasyon alanlarında faaliyet gösteren tüm KOBİ’lere uzun vadeli ve uygun maliyetlerle 10 milyar TL‘nin üzerinde kaynak desteği sunduk. Yenilenebilir enerji, tarım ve gıda, kimya ve ileri teknoloji destekli makine endüstrisi alanlarında kâr-zarar yatırım ortaklıklarına bugüne kadar 1,5 milyar TL’ye yakın fon katkısı yaptık.”

 

‘’YILSONU HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ’’

Osman Çelik, “Yıl sonunda nakdi ve gayri nakdi finansmanlarda yüzde 87 büyümeyle 151 milyar TL seviyesini aşmayı, aktif büyüklükte yüzde 77 artış kaydederek, 178 milyar TL’ye ulaşmayı hedefliyoruz. Toplanan fonlarda ise yüzde 81 büyüyerek, yaklaşık 133 milyar TL fon toplamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 Türkiye’nin Milli Altın Bankası olma hedefiyle faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Osman Çelik, şöyle devam etti: “Altın bankacılığı ve altına bağlı ürünler, katılım finans müşterilerinin en fazla ilgi gösterdiği alanlardan biri. 2017 yılında temellerini attığımız stratejik yatırımlarla 2019, 2020 ve 2021 yıllarında Borsa İstanbul Kıymetli Maden Taşlar Piyasası’nda (KMTP) en fazla işlem hacmine sahip finansal kuruluş olduk. Ayrıca Borsa İstanbul KMTP’de ‘piyasa yapıcı’ unvanını kazanan ilk kamu bankasıyız. 2021 sonu itibarıyla yaklaşık 125 ton altın hacmine ulaştık. ‘Türkiye’nin Milli Altın Bankası’ olma vizyonuyla faaliyetlerini yürüten Kurumumuzun bu alandaki çalışmaları artarak devam edecek.”




KAYNAK: İHA