Geleneksel bir Japon lezzetlerinden Bao Bun ekmeği, son zamanlarda Türk gençlerin favorisi haline geldi. Farklı damak kültürlerinin hayatımıza girmesiyle birlikte popülerlik kazanan bu ekmeğin özelliklerini Şef Aziz Berkay Başaran, www.balikesirbirlikgazetesi.com’a anlattı.

ÖZEL HABER: BUSE ASLAN

Japonların geleneksel lezzetlerinden biri olan Bao Bun ekmeği, son zamanlarda Balıkesir’de popülerlik kazandı. Tayvan ve Çin kökenli, bol şekerli ve tereyağlı bir ekmek çeşidi olan Japon ekmeği (Bao Bun), en çok gençler tarafından tercih ediliyor.

Alışılagelmiş sokak lezzetlerine yaratıcı ve yenilikçi bir alternatif olarak son zamanlarda adından sıkça söz ettiren bun ekmeğini istediğiniz et çeşitleri ve farklı sosla doldurabiliyorsunuz.

PİŞMEDEN ÖNCE DE BEMBEYAZ, PİŞTİKTEN SONRA DA

Nood Taste Şefi Aziz Berkay Başaran, pirinç unundan yapılan ve mayalı bir hamurdan elde edilen Japon ekmeğini kendi işletmelerinde yaptıklarını söyledi.

Kendine özgü oval bir şekle sahip Bao Bun, ateş görmeden buharda pişirilen, çok yumuşak bir ekmek.  Balıkesirli gençlerin ilgi gösterdiği ekmekle ilgili bilgi veren Aziz Berkay Başaran; “Bao Bun ekmeği fazlasıyla kendine özgü. Mesela, pişip pişmediğini anlamak çok kolay değil çünkü hiçbir renk değişimine uğramıyor. Pişmeden önce de bembeyaz, piştikten sonra da. Aynı şekilde, oval formu da onu diğer ekmeklerden ayırıyor. İstenilen malzemelerin içine kolayca doldurulabilmesi ve kolay yenebilmesi için bu şekilde yapılan bun ekmeklerinin, piştikten sonra rahatça ikiye ayrılıp açılabilmesi de önemli. O yüzden içine koyduğumuz ürünleri daha çıtır koymaya çalışıyoruz. İnsanlar sevdi, beğendi. Hem dolu dolu patates sosu yanında gayet doyurucu bir menümüz var” dedi.

“UZAK DOĞU MUTFAĞINI İNSANLARA TANITIYORUZ”

Uzak doğu mutfağını insanlara tanıttıklarını ve gelen müşterilerinin bu lezzetleri çok beğendiğini söyleyen Şef Berkay Başaran; “Menü de marine edilmiş çıtır tavuk var, mor lahanadan salata, çıtır soğan ve yanında da soslarımız, patates kızartması yer alıyor. Yeni şube talebi çok var belki ikicisini açmayı düşünüyoruz.  Uzak doğu mutfağını insanlara tanıtıyoruz, insanlar bunu sevdi ve farklı bir damak tadı oluştu. Denemeyenleri de Nood Taste’e bekliyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

HABER: BUSE ASLAN