Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, İstanbul’un fethinin 571’inci yıl dönümünü kutladı. Ustaoğlu yayınladığı mesajda İstanbul’un fethinin bir dönüm noktası olduğuna vurgu yaptı.

Vali İsmail Ustaoğlu, milli tarihimizde ve dünya tarihinde bir dönüm noktası olan, çağ kapatıp, çağ açan İstanbul’un fethinin 571’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ustaoğlu yayınladığı mesajında İstanbul’un fethinin dünya tarihindeki öneminden bahsetti. Vali İsmail Ustaoğlu mesajının devamında; “Tarihin en büyük liderlerinden olan, adaletli, akıllı, cesur, idrak ve sezgi kabiliyeti yüksek, bilime ve sanata önem veren padişah II. Mehmet; henüz 21 yaşında iken İstanbul’u fethederek peygamberimizin övgüsüne mazhar olmuş, Fatih unvanını almıştır. Türklerin 29 Mayıs 1453’te İstanbul'u fethetmeleriyle bin sene kadar hüküm süren Doğu Roma İmparatorluğu sona ermiştir. Şehir, pek çok inanç ve kültürün barış, huzur içerisinde bir arada yaşadığı cihan başkenti olmuştur. Cami, medrese, imaret, darüşşifa gibi yapılar yükselmeye başlamış, Türk-İslam medeniyetinin yanı sıra farklı kültürlerin de merkezi haline gelmiştir” dedi.

“İSTANBUL EŞSİZ GÜZELLİKLERİYLE

ŞAİRLERE İLHAM KAYNAĞI OLMUŞTUR”

İstanbul, sahip olduğu tarihi eserleriyle geçmiş ile günümüzü buluşturan, eşsiz güzellikleriyle şairlere ilham kaynağı, kadim imparatorluk şehri olarak kahraman ecdadımızın bizlere mirası olduğunu ifade eden Vali Ustaoğlu; “Avrupa ile Asya kıtalarının kesiştiği eşsiz coğrafi konumu ile bir dünya kenti olan İstanbul, tarih boyunca ve günümüzde her alanda önemli bir merkez olmuştur. Bu vesileyle, fethin 571’inci yıldönümünü kutluyor, eşsiz güzelliğe sahip dünya şehrini bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han’ı, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

HABER: BUSE ASLAN