Vatan uğruna şehit ve gazi olanların çocukları Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonrası Balıkesir Üniversitesi'ni(BAÜN) tercih etmeleri halinde öğrenim hayatları süresince burs alacaklar.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’un 3 yıl önce başlattığı uygulama ile her yıl onlarca öğrenciye ücretsiz ulaşım, ücretsiz yurt, ücretsiz yemek ve burs imkânı sağlanmakta.

 

 

BÖYLE REKTÖR HER ÜNİVERSİTEYE NASİP OLMAZ!

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’un göreve gelmesiyle başlattığı şehit ve gazi çocukları olan öğrencilere dönük tercih uygulaması bu yılda sürüyor. Uygulama kapsamında 2022 YKS tercihlerinde BAÜN'nü tercih edecek şehit ve gazi çocukları olan öğrencilere, ücretsiz ulaşım, ücretsiz yurt, ücretsiz yemek ve burs imkânı tanınacak.

Konuyla ilgiyi müjdeyi, Rektör Prof. Dr. İlter Kuş verdi. Rektör Kuş, tercih sürecinin en az sınav kadar önemli bir eşik olduğunun altını çizerek, “Gelecek hedeflerini bizlere paylaşarak bu hedeflerine bizlerle ulaşmak isteyen şehit ve gazi çocukları ile tüm üniversite öğrencisi adaylarını Balıkesir Üniversitesine davet ediyoruz” dedi.

Rektör Kuş, söz konusu öğrencilere dönük kontenjan sayısının başvuru yapan öğrenci sayısı ile alakalı olduğunu hatırlattı.

Öte yandan YKS sınav sonuçlarının açıklanması sonrası bir mesaj yayınlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, tercih yapacak öğrencilere seslenerek; “Sevgili gençler, açıklanan YKS 2022 sonuçlarının sizler için hayırlı olmasını diliyorum. Üniversite uzun bir maratondur, ilk basamağa adım atan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Genç dostu Balıkesir'imize okumaya gelecekler şimdiden kendilerini şanslı hissedebilir” dedi.




KAYNAK: İHA