1. Haberler
  2. Manşetler
  3. UÇAK İNMEYEN HAVALİMANININ KAPASİTESİ 1 MİLYON YOLCU

UÇAK İNMEYEN HAVALİMANININ KAPASİTESİ 1 MİLYON YOLCU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu; uçak inmeyen havalimanının yolcu kapasitesinin 1 milyon olduğunu söyledi.

featured

10 Şubat 2020 tarihinde yapılan 76 milyon lira harcanan Balıkesir Merkez Havalimanı’na yapıldığı günden bu yana hiç ticari uçuş gerçekleştirilmedi. Bakan Uraloğlu; uçak inmeyen havalimanı için 1 milyon kapasiteli terminal binası yapıldığını söyledi. Bakan Uraloğlu: “Hem Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’nın hem de Balıkesir Merkez Havalimanı’nın terminal binalarını yeniledik. Koca Seyit Havalimanımızın yolcu kapasitesini 3 milyona, merkez havalimanımızın kapasitesini 1 milyon yolcuya çıkardık. Koca Seyit Havalimanımızın 2003 yılında 3 bin 567 olan yolcu trafiği, 2022 yılında 221 binin üzerine çıktı” dedi.

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.