Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun CHP'li belediyelere kreş talimatı vermesinin ardından iki kreşi tamamlayarak hizmete açan üçüncüsünün ise projesini hazırlayan Burhaniye Belediyesi bünyesindeki kreşler hizmet kalitesi ve eğitim seviyesiyle göz dolduruyor.

ÖZEL HABER: İLKAN TOPRAK

Balıkesir’de 5 ila 10 bin TL arasında değişen özel kreş fiyatlarına inat Burhaniye Belediye kreşleri çocuklara sunduğu üç öğün yemek artı kreş hizmet fiyatı 800 lira olması velilerin yüzünü güldürüyor. Burhaniye Belediyesi’nin MEB’den izinli ve ruhsatlı Belediye dershanesinin aylık ücretinin ise 170 TL.

 

 Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, torunları gibi yakından ilgilendiği kreşteki öğrencileri seçerken tek maaşlı çalışan ailelerin çocuklarına öncelik verdiklerini söyledi. Deveciler ayrıca dershane ve kreşte 25 kadrolu toplam 40 öğretmen istihdam ettiklerinin altını çizdi.

EĞİTİME HEP DESTEK TAM DESTEK

Geleceğin teminatı çocuklara ve eğitime büyük önem veren Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in eğitime olan desteği tüm hızıyla sürüyor.

Başkan Deveciler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle belediyeye ait Blue Port Hotel’de düzenlenen etkinlikte hizmet dönemi içinde yaptığı çalışma ve projeleri slayt eşliğinde basına anlattı. Deveciler’in özellikle eğitime dönük projeleri beğeni topladı.

Etkinlikte konuşan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Burhaniye’nin her zaman ileriye gitmesi gerektiğini, bunun da ancak eğitime verilecek önemle mümkün olabileceğini vurguladı.

Başkan Deveciler, belediyeye kazandırdıkları kreşler ve MEB onaylı belediye dershaneleri ile ilgili şunları söyledi: “Burhaniyelilerin çocukları ilk yarından itibaren üniversiteye kadar bizlere emanet. Bugüne kadar iki tane kreş yapık. Üçüncüyü de inşallah önümüzdeki yıl Öğretmenler Mahallesine yapacağız. Kreşlerde 200 öğrencimiz var. Bu kreşlere özellikle tek maaşlı çalışan ailelerin çocuklarını alıyoruz. Alıyoruz ki evin kadını da bir iş bulsun çalışsın diye. 2023 yılında zamların ne olacağını bilemiyorum ama şunda Burhaniye’de kreş ücretleri devletin kreşleri 1.200 TL, özel sektörde ise 2.000, 2 bin 500 TL civarında. Biz 800 lira alıyoruz. Bunun içinde yemekte dahil.

Devletin kreşlerinin ücretinin altında fiyatla çocukları kreşlerimize alıyoruz. Amacımız maddi imkansızlıklar içinde boğuşan ailelerin çocuklarını alarak eve bir maaş daha girmesini sağlamak için bunu yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz.”

 

AMACIMIZ EĞİTİMDE

FIRSAT EŞİTLİĞİ”

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, eğitime olan desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi. Deveciler, 5 bin lirayı bulan kreş, 20 bin TL aşan dershanelere karşı belediyenin ihtiyaç sahiplerine dönük kreş ve dershane hizmetleriyle eğitime fırsat eşitliği getirdiklerini ifade etti.

Deveciler sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yine İlk geldiğimiz yıl bir dershane açtık 15 derslikli. Daha sonra dershaneler kapatıldı. O dershaneyi kiraladık. Burhaniye Belediyesi dershanesi şuan Milli Eğitim Bakanlığından izin ve ruhsatlı. Toplam 400 öğrencimiz orada üniversite ve liseye hazırlıklarını yapıyor. Burası için ise ayda 170 TL alıyoruz 10 aylık. Aldığımız 170 lira inanın verdiğimiz doküman ve kitapların bedeli değil. Yüzde 75 başarı oranı yanı sıra Tıp Fakültesi, Mimarlık Fakültesi gibi fakülteleri kazanan çocuklarımız var. Burada da birinci öncelik tek maaşlı çalışan ailelerin çocuklarını alıyoruz. Tek maaşla çalışan, asgari ücretle çalışan ailelerin çocukları boynu bükük kalmasın diye çabalıyor ve çalışıyoruz.

Bu yaptığımız ile eğitimde fırsat eşitliği doğuyor. Ayrıca yüzde 15’de ücretsiz. Hiç ödeyemeyecek durumda olanları da tespit edip evine bir maaş dahi girmeyen ailelerin çocuklarını da ücretsiz alıyoruz.

Bu işlerde 4’ncü yılımıza girdik. Bunu Balıkesir ve Ege bölgesinde yapan tek belediyeyiz. Dershanemizde ve kreşlerimizde 25 yakın öğretmen çalışıyor bu sayı ücretli branş öğretmenleri ile 40’a kadar yükselmekte. Atanamayan 40 öğretmenin aile bütçesine bu vesile ile katkı sağlıyoruz” dedi.

Eğitime önemli katkılar sunan Başkan Deveciler son olarak 2 yıldır Burhaniye’de ikamet eden 250 öğrenciye yılda 6 bin 500 lira burs desteği verdiklerini sözlerine ekledi.