Türk iş dünyası Almanya’da temaslarda bulundu. Programa Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu adına Semih Başaran da katılım sağladı.

Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonunu temsilen TÜRKONFED Yönetim Kurulunda yer alan Semih Başaran Almanya seyahati ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Semih Başaran “heyetimiz Almanya’da, Düsseldorf Başkonsolosu Sn. Ali İhsan İzbul’u ziyaret etti. Almanya-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesinde iş dünyası ve STK'ların iş birliğine dair görüş alışverişi gerçekleştirildi” dedi.

Heyet Almanya temaslarına TÜRKONFED International’ın Almanya ziyareti ile başladı. Essen Belediyesi Avrupa Proje Ofisi’ni ziyaret etti. Başkonsolos Taylan Özgür Aydın’ı ziyaret edildi.

Türkiye İlişkilerinin geliştirilmesinde iş dünyası STK’ların iş birliğine dair görüş alışverişi gerçekleştirildi.  Ziyaretlerini sürdüren heyet ATIAD ve Almanya’daki üye dernekleri ziyaret etti.  Üye dernekler ile yapılan görüşmelerde Türk iş insanlarının yatırım alanları ve muhtemel yeni iş alanları hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Süleyman Sönmez başkanlığındaki TÜRKONFED Heyeti, Düsseldorf Ticaret ve Sanayi Odası ve Düsseldorf Belediyesi ziyaretlerini gerçekleştirerek ticari ilişkiler ve olası yatırım alanları konularını ele aldı.

İş birliği konuları üzerine görüş alışverişi gerçekleştirdi. Heyet sonrasında Kuzey Ren-Vestfalya İktisadi Kalkınma Ajansı (Trade & Investment Agency of the German State of North RhineWestphalia) NRW.Global Business’ı ziyaret ettive çalışma alanlarımız hakkında bilgi alışverişi gerçekleştirilerek iş birlikleri değerlendirildi.

 

HABER: HABER MERKEZİ