Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yeni akademik yıl oryantasyon programı, üniversiteye yeni katılan öğrencilerin uyum sürecine katkıda bulunmak amacıyla düzenlendi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Programı, Rektör Prof. Dr. İsmail Boz'un katılımıyla başladı. Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Tekümit, Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oktay Eray, akademik ve idari personel ile Tıp Fakültesi öğrencileri katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Prof. Dr. Oktay Eray'ın konuşmasıyla devam etti. Prof. Dr. Eray, Tıp Fakültesi öğrencilerinin uzun süredir çoktan seçmeli sınav sistemiyle tanışık olduklarını belirterek, gerçek sınavın hasta ile baş başa kalındığında başladığını vurguladı. Ardından, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Tekümit, fakültenin bu yılki hedefleri ve sağlık alanındaki vizyonunu paylaştı. Rektör Prof. Dr. İsmail Boz ise üniversitenin genel vizyonunu ve Tıp Fakültesi ile ilgili görüşlerini aktardı. Yeni öğrencilerin üniversite yaşamına ve şehre uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen oryantasyon programının önemine değinen Prof. Dr. Boz, öğrencilerin mutlu bir üniversite hayatı geçirmeleri ve kaliteli bir eğitim almalarını arzuladıklarını ifade etti.

Oryantasyon programında ayrıca üniversitenin tanıtım filmi, Tıp Fakültesi tanıtım videosu ve genel oryantasyon videoları gösterildi. Program kapsamında, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı ilk dersi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Tekümit tarafından verildi. Bir hafta sürecek olan oryantasyon programında, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler, öğrenci kulüpleri, yurt ve barınma imkanları hakkında; Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından ise not sistemi, harçlar ve öğrenci otomasyon sistemi gibi konular hakkında öğrencilere detaylı bilgiler verileceği bildirildi.

 

HABER: BUSE ASLAN