Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Yalova’daki enerji çalışanlarını kapsayan sözleşme 14 Nisan’da imzalandı.

Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Yalova illerinde elektrik dağıtım hizmeti sunan UEDAŞ/Uluğ Elektrik Dağıtım A.Ş. ile Tes-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, yaklaşık dört aylık sürecin ardından 14 Nisan 2025 tarihinde anlaşmayla sonuçlandı. Anlaşma, şirket bünyesinde görev yapan yaklaşık 1800 çalışanı kapsıyor.

Tes-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, müzakere sürecinde işveren temsilcilerinin, özellikle Uluğ Enerji CEO’su Sinan Öktem’in, çalışanların memnuniyeti ve şirketin sürdürülebilirliği açısından yapıcı bir tutum sergilediği belirtildi.

Sendika, sözleşmenin imzalanmasının ardından memnuniyetlerini ileten üyelere de teşekkür ettiğini duyurdu.

Öte yandan, Tes-İş’in yetkili olduğu kamu kurumları arasında yer alan EÜAŞ, TEİAŞ, TEDAŞ, DSİ, NDK, İller Bankası ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarla yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin devam ettiği bildirildi.

Yaklaşık 70 bin üyeye sahip olan Tes-İş Sendikası, yaptığı bilgilendirmede, sendikasız çalışan enerji işçilerini üyelik süreci konusunda bilgilendirdi. Üyelik işlemlerinin e-Devlet üzerinden kısa sürede yapılabildiği belirtildi.

Sendika, ayrıca genel olarak sendikasız ve güvencesiz çalışan tüm işçileri, Türk-İş Konfederasyonu çatısı altındaki sendikalara üye olmaya davet etti.

HABER: HABER MERKEZİ