Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, uyuşturucu ile mücadeleye yönelik vatandaşlara ihbar çağrısı yaptı. Şıldak; “Uyuşturucu ile mücadele konusunda her yıl yakaladığımız miktar kat ve kat artıyor. Her bir vatandaşımızın uyuşturucuyla mücadele etmesinin vakti geldi. Uyuşturucu konusunda çok ciddi toplumsal refleks göstermeliyiz. Çevremizde kullananlara tepki koymamız, ihbar etmemiz lazım” dedi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Edremit ilçesinde vatandaşın devletle arasında adeta köprü vazifesi gören muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarların dert ve sorunlarını dinleyen Vali Şıldak, yaptığı konuşmada önceliğinin ildeki güvenlik ve asayiş olduğunu hatırlattı.

Özellikle Edremit körfezinde üreticinin alın teri olan zeytin hırsızlığına karşı aldıkları önlemlerin başarılı sonuç verdiğini belirten Vali Şıldak, uyuşturucu ile mücadele konusunda ise toplumun reflek göstermesi gerektiğini ifade etti.

 

ÜRETİCİ NEFES ALDI

Vali Şıldak, ilk olarak zeytin hırsızlığı konusunda şunları söyledi: “Zeytin hırsızlığı konusunda da yapılan düzenleme ve özellikle alım noktalarında aldığımız tedbirlerle halkımız, üreticimiz nefes aldı. Muhtarlarımıza bu konuya verdikleri destek dolayısıyla teşekkür ediyorum. Güvenlik ve asayiş deyince bir yerleşim yerinin kalitesini, standardını belirleyen belli etkenler vardır. Bunların en başında gelen o yerleşim yerinin huzurlu ve güvenli olmasıdır. Bu insan için de toplum için de devlet için de böyledir. Benim birinci görevim İldeki güvenliği ve asayişi sağlamaktır. Bir yerde huzursuzluk ve güvensizlik varsa oranın asayişi bozuk diye tanımlanır. İnsanlar buraya ilişkin algısını olumsuza dönüştürür. Edremit'in güvenliğinin iyi olması için büyük çaba sarf ediyoruz."

 

HUZURSUZLUK VE GÜVENSİZLİK

VARSA ORANIN ASAYİŞİ BOZUKTUR

Daha sonra uyuşturucu ile mücadele konusunda “İhbar edin biz devlet olarak gereğini yaparız” diyen Vali Şıldak, bugünedek 790 vatandaşın uyuşturucu konusunda tedavi görmek amacıyla Balıkesir Valiliğinin başlattığı Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesine başvurduğunu söyledi. Vali Şıldak sözlerini şu şekilde tamamladı: “Biz sokağa hakim olmak için her türlü tedbiri alıyoruz. Uyuşturucu ile mücadele konusunda her yıl yakaladığımız miktar kat ve kat artıyor. Her bir vatandaşımızın uyuşturucuyla mücadele etmesinin vakti geldi. Uyuşturucu konusunda çok ciddi toplumsal refleks göstermeliyiz. Çevremizde kullananlara tepki koymamız, ihbar etmemiz lazım. Tedavi ettirmek üzere Valiliğimizin iki yıldır uyguladığı Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum projesine şu ana kadar Balıkesir genelinde 790 vatandaşımız başvurarak beni kurtarın dedi. Proje ile bu kişileri tedavi ettiriyoruz. İş sahibi olmalarına kadar devam eden rehabilitasyon süreçlerini yakından takip ediyoruz. Her muhtarınızdan çevresinde bildiği, duyduğu, gördüğü, tanıdığı veya tanımadığı uyuşturucuya bulaşan kişilerin tedavi ettirilmesi noktasında bu projeye desteklerini bekliyoruz. "

Şıldak son olarak Edremit ilçesinin asayiş ve güvenliğini temin noktasında uyuşturucuyla ve organize suçlarla çok ciddi şekilde amansız bir mücadele verildiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan düzenlenen toplantıya Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ali Yıldız ve Edremitli muhtarlar katıldı.




KAYNAK: İHA