Balıkesir Valiliği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte yürütülen ‘Tarım Sektörünün Güçlendirilmesi Çalışması’ kapsamında yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Vali Hasan Şıldak başkanlığında Kocaseyit Toplantı Salonunda yapılan toplantıda Tarım Sektörünü Güçlendirme Çalışmasında yer alan faaliyetlerin gerçekleşme durumları ile ilgili İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sunum yapıldı.

Tarım Sektörünü Güçlendirme Çalışması kapsamında yaklaşık bir yıllık sürecin değerlendirildiği toplantıda, Balıkesir’in tarımsal alanda güçlü 14 başlığının yer aldığı bir fizibilite raporunun çıkarıldığı bilgisi verildi. Marka Şehir Balıkesir’in birçok alandaki ivmesinde; çıkarılan fizibilite raporu sonucunda oluşturulan eylem planının, tarım sektörüne de güç kazandırması hedefleniyor.

TOPLANTIDA TARIMIN HER DALI ELE ALINDI

Toplantıda yapılan sunumda ana başlık olarak yer alan; tarım sektöründeki alanlar ile ilgili alt çalışma gruplarının oluşturulması, İl Tarım Eylem Planının oluşturulması, organik-orgamineral-kimyasal gübre yönetimi projesinin hazırlanması, Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri kurulması, tarımda jeotermal kaynakların kullanımı, toprak analizlerinin yapılması, su tasarrufu sağlanan damlama, yağmurlama, mini spring, terleme gibi sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması, coğrafi işaretli ürünler, fuar-festival çalışmaları, tarım kredi kooperatifleri, seracılık çalışmaları, mera yönetimi, ceviz kurutma makinesinin alınması, zararlı böcekler ile mücadele konuları ayrıntılı olarak ele alındı.

SEKTÖR TEK ÇATI ALTINDA TOPLANDI

Balıkesir’in potansiyel olarak güçlü bir tarım ve hayvancılık şehri olmasına bağlı oluşan gelişmeleri koordineli bir şekilde tek bir şemsiye altında toplayan Vali Şıldak’ın öncülüğünde yürütülen çalışma; şehrin marka değerinde güçlü adımlar oluşturuyor. Balıkesir farklı yönleriyle gelişme gösterirken tarım ve hayvancılığın ana sektör olmasının değişmeyen bir gerçek olduğunu ifade eden Şıldak, sürecin değerlendirilebileceği tüm paydaşların katılımıyla geniş kapsamlı “Tarım ve Hayvancılık Sektör Toplantısı” planlanacağını da söyledi.




KAYNAK: İHA