İlsa Sigorta Aracılık Hizmetleri Ortağı İlhan Ayalın, tamamlayıcı sağlık sigortalarının anlaşmalı özel hastanelerde uygun fiyatlarla muayene imkanı sunduğunu ve bu sigorta türünün sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar için önemli bir çözüm olduğunu belirtti.

ÖZEL HABER: BUSE ASLAN

İlsa Sigorta Aracılık Hizmetleri Ortağı İlhan Ayalın, tamamlayıcı sağlık sigortalarının sağladığı avantajları açıkladı. Ayalın, bu sigorta türünün, anlaşmalı özel hastanelerde sadece SGK payı olan 17 TL ödenerek muayene imkanı sunduğunu belirtti. Tamamlayıcı sağlık sigortası, kişinin yaşı ve sağlık durumu gibi faktörlere bağlı olarak değişken fiyatlarla sunulduğunu sözlerine ekleyen İlsa Sigorta Aracılık Hizmetleri Ortağı İlhan Ayalın, tamamlayıcı sağlık sigortasında sunulan ana teminatlar arasında yılda 10 defa ayakta muayene, sınırsız yatarak tedavi ve yılda bir kez check-up hizmetleri yer aldığını belirtti. Bunun yanı sıra, çeşitli avantajlar ve kampanyalar da müşterilere sunulduğundan bahseden İlhan Ayalın, Balıkesir'de tamamlayıcı sağlık sigortasının yeterince bilinmemesinin nedeninin bölgedeki özel hastane sayısının azlığı olduğunu vurguladı.

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI İLE FARKLAR

Tamamlayıcı sağlık sigortası ile özel sağlık sigortası arasındaki en büyük farklarından bahseden İlsa Sigorta Aracılık Hizmetleri Ortağı İlhan Ayalın, özel sağlık sigortasının A plus hastanelerde tedavi imkanı sunması olduğunu sözlerine ekledi. Özel sağlık sigortasında muayene hakkı sınırsızken, tamamlayıcı sağlık sigortasında yıllık 10 defa muayene hakkı bulunduğunu söyleyen Ayalın; “Ayrıca özel sağlık sigortalarında Bağ-Kur veya SGK gibi sosyal güvencelerin düzenli olarak ödenmesi şartı yoktur, bu da sosyal güvencesi olmayan vatandaşların özel sağlık sigortasını tercih etmesine olanak tanır” dedi.

Ayalın, tamamlayıcı sağlık sigortalarının fiyat-performans açısından makul olduğunu belirterek, “Tamamlayıcı sağlık sigortası bugün bir simit parasına denk geliyor” şeklinde konuştu. Özel sağlık sigortalarının ise tamamlayıcıya göre 5-6 kat daha pahalı olduğunu ifade eden Ayalın; “Tamamlayıcı sağlık sigortasını herkesin yaptırması gerektiğini düşünüyorum. Gelecekte ne olacağını bilemediğimiz bir ortamda, bireysel bir kişinin sadece bir simit parası ödeyerek bu sigortayı alması büyük bir avantaj,” dedi. Ayrıca, kadınlar için doğum teminatının eklenebileceğini ve doğumun gerçekleşmesi ile rutin kontrollerin bu teminat kapsamına girdiğini de ekleyerek sözlerini sonlandırdı.

HABER: BUSE ASLAN