Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Balıkesir’de yaptığı basın toplantısında iktidar olması halinde ülkedeki mültecileri, 28 Avrupa ülkesine eşit bir şekilde göndereceğini söyledi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, parti binasının açılışı için Balıkesir’e geldi. İlk olarak parti binası önünde esnaflarla dertleşen Sarıgül, ardından kendisi için hazırlanan halk oyunları gösterilerini izledi. Yapılan gösterilerin ardından açılış öncesi bir kafeteryada basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Sarıgül, Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’den Yunanistan’a seslendi. Başkan Sarıgül, yaptığı açıklamalarda Yunanistan’ın Amerika’ya değil, komşusu Türkiye’ye güvenmesi gerektiğini ifade ederek her savaşın arka planında Amerika Birleşik Devletleri’nin olduğunu ifade etti. Ayrıca Sarıgül, Türkiye’de bulunan mülteci sorunlarına da değindi.

Genel Başkan Sarıgül, düzenlenen basın toplantısında sözlerine şöyle başladı: “15 Mayıs 1919’da İzmir, Yunan tarafından işgal edilince, hemen ertesi gün, 16 Mayıs’ta Balıkesirliler bir araya geliyor ve direniş kararı alıyorlar. Bugün vatanımızda özgürce yaşıyorsak bu kahramanlar sayesinde yaşıyoruz. Balıkesirlilerin 16 Mayıs, Kuva-yi Milliye gününü kutluyorum.”

“ABD’YE İHTİYACINIZ YOK”

Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın ‘ülkemizde Amerikan askerlerinin olmasından memnunuz’ açıklamalarına yönelik konuşan Genel Başkan Mustafa Sarıgül, Yunanistan’ın güvende olması için Amerika’ya ihtiyacının olmadığını, komşusu Türkiye’ye güvenmesi gerektiğini ifade etti. Sarıgül: “Aradan 100 yıl, geçmesine rağmen, Yunanistan, saldırgan politikalarına devam ediyor. Zaman zaman; hava sahamızı, zaman zaman; karasularımızı ihlal ediyor. ABD ile birlik oluyor, sınırımıza silah yığıyor, adaları silahlandırıyor. İki gün önce Yunanistan Dışişleri Bakanı, ‘ülkemizde Amerikan askerlerinin, olmasından memnunuz’ demiş. Bu sayede kendilerini güvende hissediyorlarmış. Kuva-yi Milliye’nin başkenti, Balıkesir’den, Avrupa’nın şımarık çocuğu, Yunanistan’a sesleniyorum. Kendinizi güvende hissetmek için, ABD’ye ihtiyacınız yok. Yerinizde, akıllı akıllı oturun, saldırganlığı bırakın yeter. Türkiye, barışçı bir ülkedir. Türkiye, şefkatli ve merhametlidir. Türkiye, sizin nüfusunuz kadar, insana kapısını açmıştır. Zorda kalırsanız, size de bakarız. Bizim törelerimizde komşuluk önemlidir” dedi.

“HER SAVAŞIN PERDE ARKASINDA AMERİKA VAR”

Amerika’nın silah satmak için ülkeleri birbirine düşürdüğünü vurgulayan Mustafa Sarıgül, Yunanistan’a nasihatler verdi. Sarıgül: “Bizden size bir dost tavsiyesi; Amerika’nın bastığı yerde ot bitmez. Amerika silah satmak için ülkeleri, birbirine düşürür. Dünyanın neresinde, iki ülke savaşıyorsa, arkasında veya içinde Amerika vardır. Amerika’ya çok güvenmeyin. Sel gider kum kalır. Türkiye ile dost olmak hayrınıza olacaktır” diye söyledi.

“28 AVRUPA ÜLKESİNE, MÜLTECİLERİ DAĞITACAĞIZ”

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, sözlerinin devamında iktidar olduğu halde ülkede bulunan mülteci ve sığınmacıları, 28 Avrupa ülkesine nüfuslarına göre eşit bir biçimde göndereceğini söyleyerek şu şekilde devam etti: “Ülkemizdeki mülteci ve sığınmacılar ile ilgili ne düşündüğümüzü sordunuz. Türkiye Değişim Partisi’nin düşüncesi şudur; 28 tane Avrupa Birliği ülkesi var. Almanya’nın nüfusu 80 milyon. Türkiye’nin de nüfusu 80 milyon. Bu 5 milyonu böleceğiz. Yunanistan’ın nüfusu 17 milyon. O da 150 bin alacak. Bulgaristan’ın nüfusu da 12 milyon, o da 50 bin alacak. 28 tane Avrupa Birliği ülkesine kesinlikle bu mültecileri göndereceğiz. Bu evlatların da sorunlarını bu şekilde planlayacağız. Avrupa, mültecileri Türkiye’ye gönderip orada 10 dönüm bostan, yan gel yat osman yapamaz. Biz huzursuz isek, Avrupa da huzursuz olacak.”

 “BİZDE VİCDAN VAR”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ‘Suriyelileri ülkelerine göndereceğim’ ifadelerine yönelik açıklamalarda bulunan Sarıgül, “Biz insanız ve bizde vicdan var. Bu insanları göre göre ölümün içerisine atamayız” diyerek şöyle devam etti: “Diğer siyasi parti başkanlarının ben hepsini geldiğim gün Suriye’ye gönderirim falan demesini insanlık adına doğru bulmayız. Oradan o insanlar buraya severek gelmediler. Bir zalimin silah korkusuyla beraber geldiler. Biz insanız ve bizde vicdan var. Bu insanları göre göre ölümün içerisine atamayız. Ama Avrupa Birliği, lafa sıra gelmeden barışı, özgürlüğü, demokrasiyi, insan haklarını dilden düşürmeyen Avrupa, buradaki Suriyeli kardeşlerimize de bakmakla mükelleftir. Ben Danimarka’ya, Almanya’ya gittim. Orada meydanlarda bir tane bile Suriyeli görmedim. Her zaman barışı konuşuyorsunuz. Kesinlikle kararlıyım. Türkiye Değişim Partisi iktidarında 28 tane Avrupa ülkesi nüfuslarına göre eşit oranda bu evlatlarımızı alacaklar. Onların da barış ortamını sağlayacağız. Biz hiçbir zaman iktidara geldik Suriyeliler, doğru Suriye’ye gidin diyerek o insanları silahların gölgesine bırakamayız. Biz vicdanlı ve merhametli bir partiyiz.”




KAYNAK: İHA