Zam üstüne zam gelmesi, su faturalarının elektrik faturalarını geçmesi üzerine köşeye sıkışan Büyükşehir Belediyesi suda indirim konusunu gündemine alıyor. Yaklaşık 1 yıldır su fiyatlarının indirilmesi için hem Büyükşehir meclisine hem BASKİ genel kurulunda önerge veren CHP ve İYİ Parti ise suya yüzde 157 zam yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin acilen yüzde 50 indirim yapmasını istedi. Büyükşehir’i su fiyatları üzerinden halka şikayet eden muhalefet partileri indirim için imza kampanyası başlatıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir’deki yüksek su fiyatlarının indirilmesi için imza kampanyası başlattı. Kurtdereli Mehmet Pehlivan heykeli önünde açılan stantta partililer Balıkesirlilerden destek istedi.

Burada bir basın açıklaması yapan CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Büyükşehir Belediyesi’ni halka şikayet etti.

Özellikle son bir yıllık süreçte su tarifesi, kademe ve fiyatlarında, Balıkesir halkını mağdur edecek şekilde su tüketim fiyatlarına büyük zamlar yapıldığı ve özellikle kırsalda yaşayanların bu zamlardan daha fazla etkilendiğini söyleyen İl Başkanı Sarı, su tarifesinde yüzde 50 indirim yapılmasını istedi.

 

BALIKESİR, BÜYÜKŞEHİRLER ARASINDA SUYU

EN PAHALI TÜKETEN KENT HALİNE GELDİ”

“Balıkesir’de yaşayanlar da ucuz su kullanım hakkını en az Ankara’da yaşayanlar kadar hak ediyor” diyen İl Başkanı Sarı, Büyükşehir Belediyesi’ni şu sözlerle eleştirdi: “Biz BASKİ’de su fiyatlarını yüzde 157 oranında arttırdıkları dönemde konuyu yargıya taşımamızla başladı mücadelemiz. AK Parti’nin zam, zulüm, işkence anlayışını Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde de hayata geçirdiğini dile getirmiş ve dava açmıştık. Bu davamız devam etmekte. Bu davada zamların iptal edilmesini istedik. İkinci olarak insani yaşam hakkı yani ücretsiz su kullanımını birkaç tona binayen sağlanabilmesini istedik. Bu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yapılıyor. Ayrıyeten su tarifelerine her ay enflasyon oranında zam yaptıklarını ayrıyeten yılbaşlarında yeniden enflasyon oranında zam yaptıklarını yani yapılabilmesi düşünülecek zammı iki kat yapıldığını ifade ettik. Önce toplu olarak zam yapıyorlar sonrada her ay aylık enflasyon oranında arttırıyorlar. Bunun da yanlış olduğunu söyledik. Sonunda zam zam zam fiyat artışı baskısı sonunda Balıkesir, Büyükşehir Belediyeleri arasında suyu en pahalı tüketen kent haline geldi.

Bunun karşılında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, BASKİ kentin sorunlarına çözüm üretebiliyor mu? Ne yazık ki hayır. Arıtma hizmeti verebiliyor mu? Hayır. Suyumuzu temizleyebiliyor mu? Hayır.

Tek yaptıkları vatandaşın cebindeki parayı alma çabası” dedi.

Başkan Sarı, konuşmasının sonunda; “Su tarifelerinde yüzde 50 indirim olması konusunu yeniden gündeme taşıyoruz ve çağrımızı dile getiriyoruz. Bugün komisyon toplatışı var yüzde 157 yaptıkları zammı yeniden yüzde 50 indirimle eski hale döndürmelerini talep ediyoruz ve önümüzdeki yıl zam teklifini meclise getirmemelerini istiyoruz” dedi.

Konuşmasının ardından Başkan Sarı, Balıkesir halkından suda yüzde 50 yapılması için başlattıkları imza kampanyasına destek vermelerini istedi.

 




KAYNAK: İHA