Ölümcül kas hastalığı SMA Tip-1 hastalığı ile mücadele eden Aysima bebek için Şeyh Lütfullah Camii meydanında kermes düzenlendi.

 Balıkesir’de SMA Tip-1 ölümcül kas hastalığı ile mücadele eden Aysima Bebek için yapılan yardım kampanyaları hız kesmeden devam ediyor. İl genelinde gönüllülerin yaptığı çalışmalar neticesinde de Aysima Bebeğin kampanyası yüzde 96’ya ulaştı. Son olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Sosyal Yardımlaşma Çalışma Grubu, SMA hastası Aysima Bebek için Şeyh Lütfullah Camii meydanında Aysima Bebeğin kampanyası için son kez kermes düzenledi. Gelirin tamamının Aysima Bebeğe gideceği kermese vatandaşların ilgisi ise yoğun oldu. Kermese Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Diker, kampanya gönüllüleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapılan kermeste açıklamalarda bulunan Kent Konseyi Sosyal Yardımlaşma Çalışma Grubu Üyesi Özlem Bizsan: “Aysima’nın projesine her ay normal sayıda katkı gösterdik. Bununla ilgili bizden yardımlarını esirgemeyen Büyükşehir Belediyemize, Karesi ve Altıeylül Belediyemize teşekkür ediyoruz. Kent Konseyi bize her zaman destek oldu ve yolumuzu açtı. Bugün burada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu olarak Aysima’nın projesinin son kermesini yapıyoruz. Bu projenin sonunu yapmak bize nasip olduğu için çok mutluyuz. Bir bebeğin yaşamasına katkımız oldu. Balıkesir halkının neredeyse tamamı katkı oldu. Herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.




KAYNAK: İHA