Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın liderliği ve gelecek vizyonu doğrultusunda, şehrin en değerli markalarından biri olan ve coğrafi işaret ile koruma altına alınan Balıkesir Kuzusu üretimini yaygınlaştırılması amacıyla yeni bir hamle başlatıldı. Başkan Yücel Yılmaz'ın talimatıyla ilçelere kazandırılan Balıkesir Kuzusu Damızlık Merkezleri, üreticilere damızlık koç ve koyun dağıtarak sektöre güçlü bir destek sağlıyor.

"Sürdürülebilir Üretim İçin Damızlık Merkezleri"
Başkan Yücel Yılmaz, Damızlık Merkezi'nin önemini vurgulayarak, "Sındırgı'ya açtığımız damızlık merkezi ile Balıkesir Kuzusu'nun üretimini daha etkili ve güçlü hale getirdik. Üreticilere sunduğumuz destekle, bölge ekonomisine katkı sağlıyoruz ve bu çabamızı sürdüreceğiz" dedi.

"Coğrafi İşaret: Balıkesir Kuzu Markası"
"Balıkesir Kuzusu Damızlık Merkezleri", Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin tarım ve hayvancılık sektöründeki potansiyelini güçlendirmeye yönelik atılan önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. Bölgedeki çiftçilere ekonomik olarak katkıda bulunan bu merkezler sayesinde yerel değerleri koruma ve güçlendirme yolunda önemli bir adım atılarak coğrafi işaret alan Balıkesir Kuzusu geleceğe taşınıyor.

HABER: HABER İLAN