SINDIRGI’DA YAĞLI GÜREŞ HEYECANI

Şerif Pehlivan, Mehmet Ali Yağcı gibi kırkpınara nam salmış pehlivanların diyarı Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 19 Eylül 2022 Pazartesi günü yağlı güreş heyecanı yaşanacak.

Milli mücadelenin 100. Yılı ve Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Uçan Halı Şenliği etkinliklerinin devamı niteliğinde olan “Yağcıbedir Yağlı Pehlivan Güreşleri“ nde Kırkpınar başpehlivanları ve Türkiye geneli yüzlerce pehlivan kol bağlayacak. Kocakonak panayır alanında geçtiğimiz aylarda yapımı tamamlanan ve Uluslararası atlı okçuluk müsabakalarına ev sahipliği yapan geleneksel Türk sporları merkezi içerisinde yer alan dualı çayır bu kez de pehlivanları ağırlayacak.

Kıran kırana güreş heyecanının yaşanacağı güreşlerde Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Kara, Serhat Gökmen, Orhan Okulu,  Ertuğrul Dağdeviren, Fatih Atlı, Hamza Köseoğlu’nun yanı sıra Türkiye geneli yüzlerce pehlivan kol bağlayacak.

Güreş davetinde ise gelenek bozulmadı. Güreşlerden günler önce ilçeye gelen Kırkpınar davulcuları ve cazgırlar eşliğinde ilçe genelinde güreşlere davet geleneği de sürdürülüyor.

Sındırgı’da ata sporlarının yaşatılması adına birçok başarılı proje ve etkinliğe imza atan, Türkiye’nin tek güreş evini ilçeye kazandıran Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “ Pehlivanlar diyarı Sındırgı muhteşem bir güreşe hazırlanıyor. Kimi zaman gece yarılarına kadar devam eden kıran kırana geçen Yağcıbedir Yağlı Güreşlerinde bu yılda güreş severler güreş heyecanına ortak olacak. Gencinden yaşlısına, kadınından çocuğuna kadar herkes pehlivanlar diyarı Sındırgı’da güreşleri merakla takip ediyor. Güreş organizasyonlarının yanı sıra geleceğin Şerif Pehlivanlarını yetiştirdiğimiz güreş kulübümüzde genç pehlivanlarımız da her müsabakada mükemmel başarılara imza atıyor. 19 Eylül’de gerçekleştireceğimiz Yağlı pehlivan güreşlerine tüm güreş severleri bekliyoruz. Desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanımız Yücel Yılmaz’a, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Güreş ağalarımıza, sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.




KAYNAK: İHA