Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın girişimleri ve katkıları ile ulusal ve uluslararası bir çok arenada boy gösteren Balıkesir’in konaklama noktasındaki en büyük eksikliği giderildi. Büyükşehir himayesindeki FIRINTAŞ’ın bünyesine kattığı Agiros Thermal & Spa Hotel şehirde düzenlenen büyük organizasyonlarda gelen misafirlerin konaklama sorununu ortadan kaldıracak. Termal tesis ayrıca sağlık alanındaki önemi düşünüldüğünde günlük kullanıcıları ve özel organizasyonlarla beraber Büyükşehir’in kasasına milyarlarca TL katması bekleniyor.

Balıkesir’in termal kaynaklarını dünyaya açmak isteyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bu noktada önemli bir yatırım yaparak Agiros Thermal & Spa Hotel’i FIRINTAŞ bünyesine katarak, hizmete açtı. Balıkesir’in jeotermal enerji potansiyelini sağlık turizmi alanında kullanmak üzere yapılan yatırım şehre ise büyük bir kazanç sağlayacak.

 

BAŞKAN YILMAZ SON NOKTAYI KOYDU

ORASI ARTIK FITINTAŞ’IN!

Uzun yıllar Asya Termal Hotel olarak hizmet vermesinin ardından pandemi öncesi Çanakkaleli bir firmaya kiralanan ve adı Agiros Thermal & Spa Hotel olarak yenilenen merkez Altıeylül ilçesi Pamukçu Mahallesindeki Agiros Hotel kendisinden bekleneni sağlayamaması ve işletme sahiplerinin geri adım atması sonrası bir süredir farklı yatırımcılara devredilmesi için görüşmeler yapıldı. Yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması sonrası Büyükşehir Belediyesi’ne ait termal hotel, Başkan Yücel Yılmaz’ın devreye girmesiyle 20 Ekim 2022 tarihi itibariyle FIRINTAŞ’a devri gerçekleştirildi. Yenilenme ve dönüşüm sürecindeki termal hotel kısa sürede termal turizmde Balıkesir’in vazgeçilmez noktalarından biri haline getirilecek.

 

DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Agiros Thermal & Spa Hotel Müdürü Ahmet Gedik, aktif olarak açık olan ve kısmi tadilatların (çevre, peyzaj düzenlemesi havuz bakımları, oda yenilemeleri) sürdürdüğü hotelde SPA alanının çatısı ve havuz kısımlarının süren tadilatlarının sömestr tatiline yetiştirileceği müjdesini verdi.

Agiros Thermal & Spa Hotel yakın gelecekte Balıkesir’in sağlık alanındaki en önemli gücü olacağını iddia eden Müdür Gedik, şehre sadece 10 kilometre uzaklıktaki tesisin mineral yapısı bakımından zensin suyu ile birçok tedavide kullanıldığına dikkat çekti.

 

SUYU HER DERDE DEVA

Müdür Gedik; sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Agiros Thermal & Spa Hotel’deki 1322,19 mg/Lt toplam mineralizasyona sahip, florürlü (2,3 mg/Lt) karışık nitelikteki termomineralli suyun çıkış sıcaklığı 56,3 santigrattır.

Termal suyumuz sağlık görevlisi kontrolünde banyo uygulamaları şeklinde iltihaplı romatizma, kamburluk, sürekli bel ağrısı, boyun ağrısı kireçlenme gibi iltihaplı olmayan eklem hastalıklarının; kas iltihabı, tendon iltihabı, travma, yumuşak doku romatizması gibi yumuşak doku hastalıklarının tedavisinde tamamlayıcı tedavi unsuru olarak ortopedik ameliyatlar, stres bozukluğu, migren örneklerindeki gibi genel stres bozukluğu ile spor yaralanmalarında tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir niteliktedir.

Göreve geldiğimiz andan itibaren Türkiye genelindeki büyük acenteler ve uluslararası şirketler ile çalışmalarımızı ve anlaşmalarımızı yapmaya başladık. Bundan sonraki süreçte fuarlara gidip otelimizin tanıtımını ve Balıkesir’in tanıtımını en iyi şekilde yapacağız.

Tüm bu konaklama hizmetleri ve sağlık çalışmaları yanında hotelimiz düzenlenecek özel günlere de hizmet verecek. İnsanlar hotelimizde isterlerse düğün, nişan, kına, balo, matine, toplantı, mezuniyet, doğum günü etkinlikleri yanı sıra iftar organizasyonları yapabilecekler.

Otelimizde konaklamak isteyen yada bahsettiğim sağlık hizmetleri ve şifalı havuzlarımızdan yararlanmak isteyenlerin yapmaları gereken tek şey 0543 668 10 10 nolu telefonla bize ulaşmaları” dedi.

 

AGİROS TAM BİR

KAZAN KAZAN!

Sağlıklı yaşam ve insan sağlığına önem veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi mineralize termal suların bu etkinliğinin farkına vararak yapmış olduğu yatırımla ve tedavi üniteleri ile buna bağlı diğer kompleksler sayesinde termal turizmde önemli bir mesafe alarak büyük kazançlar sağlamayı hedeflemekte.

Öte yandan Balıkesir’de dışarıdan gelen misafirler için aranan özelliklerde bir otel olmaması, pandemi sonrası kapanan Otel Basri ile birlikte yıllardır konaklama noktasında sıkıntısılar çeken Balıkesir’e Fırıntaş üzerinden Agiros Hotel’in kazandırılması önemli bir değer.

 Turizmi çeşitlendirme ve 12 aya yayma hedefi olan Balıkesir’e değer katacağı düşünülen Agiros Hotel, sağlık turizmi yanında şehirde yapılacak organizasyonlarda dışarıdan gelen misafirlere konaklama imkanı sağlarken, özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin konaklama masraflarını önemli ölçüde azaltacaktır.

Başkan Yılmaz’ın hayata geçirdiği yatırım ile Büyükşehir’in konaklama giderlerinde azalma yaşanırken, kendi müşterisi, sağlık hizmetleri günlük kullanıcıları ve özel organizasyonlarla beraber Agiros Hotel Büyükşehir’in kasasına milyarlarca TL katması bekleniyor.




KAYNAK: İHA