Yerel yönetimlerde ilk 100 gün çok önemlidir. Bu süre, yöneticilerin yetkinliklerini sergilemeleri, halkın güvenini kazanmaları ve projelerine hızlı bir başlangıç yapmaları için büyük bir fırsat sunar. Peki sizce Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, bu fırsatı iyi değerlendirebildi mi?

1950 yılında yapılan seçimlerde Balıkesir'i kaybeden ve bir daha da kazanamayan CHP 74 yıl sonra ilk kez Ahmet Akın'la belediye başkanlığını kazandı. 31 Mart 2024’te seçimi kazanan Büyükşehir Belediye Başkanı Akın, bugün iyisiyle kötüsüyle görevdeki 100’ncü gününe ulaştı.

 

 

HALKIN BEKLENTİLERİ VE

GÜVEN İNŞASI

Seçim kampanyaları boyunca vaatlerde bulunan Ahmet Akın’dan halkın beklentileri yüksek, yeni yönetimin ilk adımlarını dikkatle izliyor. Bu bağlamda yapılan ‘Dönüşüm Kongresi’ uzun vadeli başarı için kritik önem taşıyor. Etkili bir strateji belirlemek, kaynakların doğru kullanımı ve hizmetlerin etkin bir şekilde sunulması açısından elzem.

 

60 MİLYON TASARRUFLA

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Göreve gelir gelmez 9 ana başlıkta hükümetten önce tasarruf tedbirlerini bir genelge ile daire başkanlıklarına ve iştiraklerine gönderen Başkan Akın, sadece 2 ayda 60 milyon tasarruf ile Türkiye’ye örnek bir başarıya imza attı.

 

KURUMSAL YAPI VE

EKİP OLUŞTURMA

Ahmet Akın, başkanlığındaki yeni Büyükşehir, ilk 100 gün içinde kurumsal yapı sürecinde Esnaf Daire Başkanlığı kuruldu ve logo değişikliğine gidildi. Toplumun önemli bir kısmında karşılık bulmayan, kimilerine göre ise Balıkesir’i yansıtmayan kalp şeklindeki logo yanı sıra Akın, doğru kişileri doğru pozisyonlara yerleştirmede de epey bir hayli geç kaldı. Yönetimin başarısı için hayati önem taşıyan Akın’ın, A Takımı hala hali hazırda olmamakla birlikte bu konu yönetimin performansını doğrudan etkilemekte.

 

TARIMSAL SULAMADA

VAADİ YERİNE GELDİ

Balıkesir’in gözle görünür, elle tutulur net bir sorununu ilk 100 günde çözüme kavuşturmayan Ahmet Akın, seçim döneminde verdiği sözlerden birisi olan tarımsal sulamayı 2024 yılı için ücretsiz yapmayı başardı. Bu kapsamda tarımsal sulama hizmeti 0-20 dekar arası tarlalarda ücretsiz olurken, 20-40 dekar arası tarlalarda ise yüzde 50’si Büyükşehir Belediyesi, yüzde 50’si de abone tarafından karşılanmakta.

 

SONUÇ!

Sonuç olarak ilk 50 günde tebrik için gelen misafirleri ağırlamakla geçiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, seçilmesinin ardından ilk 100 gününü bugün arkasında bıraktı. Önceki yönetimlerin başlattığı rutin programları (Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali) devam ettiren Akın’a büyük bir halk desteği var. Buna rağmen seçim vaatlerini yerine getirmesi beklenen Akın’ın bir an önce projelerini hayata geçirmesi bekleniyor.

 

İŞTE AKIN’IN SEÇİM VAADİ BEKLEYEN PROJELERİ

Yerel seçim öncesi 5T olarak belirlenen tarım, turizm, taşıma, tarih, teknoloji ve 3 yeni yani yeni bir vizyon, yeni bir anlayış ve yeni bir yönetim ile projeleri hayata geçireceğini açıklayan Ahmet Akın’ın bekleyen projeleri şu şekilde: 20 Hanımevi, 10 Numara Kart, Kepsut Tarım Müzesi ve Açık Fuar Alanı, 3 Hayvan Merkezi, 2 Tematik Park, 2000 Kişi Kapasiteli Yurt, 20 kitap kafe, 6000 Gence Zeytin Bursu, Fuar Merkezi, Balıkesir Enerji A.Ş. Projesi, Balıkesir Teknoloji ve İnovasyon Merkezi (BALTİM) Körfez’e 150.000 kişi kapasiteli ileri teknoloji ve biyolojik arıtma tesisi, Balıkesir Süt ve Süt Ürünleri Kooperatifi, BADO Deniz Ulaşım Projesi.

 

 

HABER: İLKAN TOPRAK