Karayolları Trafik Haftası töreninde konuşan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “Bu iş sadece polis ve jandarmanın işi değil bütün toplumun işi. Toplum olarak trafik konusuna sahip çıkarsak kazaları, can kayıplarını ve yaralanmaları azaltırız” dedi.

 

Karayolları Trafik Haftası Balıkesir’de düzenlenen törenler ile kutlandı.

Balıkesir Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda yapılan törende açılış konuşmasını yapan Balıkesir Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yusuf Altınöz, trafik güvenliğinin önemine dikkat çekti. 

Müdür Altınöz, 2021 yılında trafik güveliğinin sağlanabilmesi için yaptıkları denetimlerde 1 milyon 237 bin 369 araç ve sürücü kontrol ettiklerini kusurlu olan 287 bin 177 sürücüyü de ceza kesildiğini söyledi ve ayrıca trafik bilincinin küçük yaşta kazandırılması amacıyla geçen yıl okullarda 17 bin 378 öğrenciye konferans ve uygulamalı eğitim verdiklerini ifade etti.

 

VALİ ŞILDAK: “YENİ NESİL KURALLARA ÇOK DAHA BAĞLI”

Daha sonra konuşan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, yeni gelişen neslin trafik konusunda daha bilinçli bir nesil olduğunu söyledi. Şıldak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Trafik konusunda özellikle çocuklarımız bize ümit veriyor. Yeni nesil kurallara çok daha bağlı, saygılı bilinçli. Tıpkı çevre bilincinde olduğu gibi, çevre duyarlılığında olduğu gibi, hayvan sevgisi, insan sevgisinde olduğu gibi trafik konusunda bizim kuşaklara göre çok daha iyi ve donanımlı geliyorlar. Biz bunu içimize sindiremedik. Trafik kuralları hala trafik polisini, kamerayı, radarı görünce biraz kendimize gelmemize sebep olan caydırıcılık acısından korkutan kurallar olarak baktığımızda işe yarıyor. Ama aslında öyle değil. Trafik hayatın ayrılmaz bir parçası olarak tıpkı yemek yerken uyduğumuz kurallar gibi tıpkı yolda yürürken uyduğumuz kurallar gibi içimize tamamen sindirmemiz gereken bunun caydırıcılık olarak değil severek isteyerek kendi güvenliğimiz için aynı zamanda karşımızdaki diğer sürücüler, yayaların güvenliği için uymamız gereken kurallardan oluşuyor.

Birde bu konu kitap okumak gibi bir şey aile kitap okuyorsa çocuk kitap okuyor. Kitap seviliyorsa iç içeyseniz çocuklarımızda aynı bilinçte, severek geliştirebiliyor. Trafikte öyle baba, anne direksiyonda hata yapıyorsa, umursamıyorsa çocukta böyle yetişebilir, bunu bir bütün halinde değerlendirmek lazım. Bu konu eğitim ve kültür seviyesi ile alakalı ama ülkemizde bu gelişimleri sağlıyor. Bu iş sadece polis ve jandarmanın işi değil bütün toplumun işi. Toplum olarak trafik konusuna sahip çıkarsak gelişmek istersek trafik konusunda gelişiriz, kazaları ve can kayıplarını, yaralanmaları azaltırız” dedi.

Konuşmaların ardından 2022 yılı Karayolları Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yine yılın trafik görevlileri olan Başpolis                 Memuru Muharrem Öz, Başpolis Memuru Tuncay Taşdemir, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Ünal, Zabıta Memuru Bilal Uçak ile Yılın Sürücüsü Recep Akman’a ödülleri verildi.

Programın arsından Burhan Erdayı İlkokulu öğrencilerine teorik ve uygulamalı trafik eğitimi verildi.




KAYNAK: İHA