Demokrat Parti Balıkesir İl Teşkilatının seçimli olağan genel kuruluna katılan Genel Başkan Gültekin Uysal, Ak Parti hükümetinin pembe hayaller içinde olduğunu ifade ederek hakikatlerin ise ortada olduğunu söyledi. Uysal: İstedikleri kadar pembe hayallerle, tablolarla, pembeleştirilmiş verilerle bu gerçeği yedeklerini aldıkları dezenformasyon bültenleriyle karartmaya çalışsınlar. Hakikat ortadadır” dedi.

Demokrat Parti Balıkesir İl Teşkilatının 9’uncu olağan genel kurulu dün Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. İki adayın yarıştığı kongrede mevcut Başkan Işın Gümüşyay 210 oy alarak yeniden başkanlığa seçilirken rakibi Yakup Muslu 52 oyda kaldı, 8 oy da geçersiz sayıldı. Genel Başkan, Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal’ın da katıldığı kongre yoğun ilgi gördü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan kongrede açılış konuşmasını Işın Gümüşyay yaptı. Daha sonra kongrede konuşan Genel Başkan Uysal, hükümeti sert bir dille eleştirdi. Genel Başkan Uysal: “Bir büyük mutluluğu, heyecanı yaşıyoruz. Bir çığlıkla beraber milletin mukadderatına sahip çıkmış bir gelenek olarak bugün yeniden bu büyük milletin bir buhran dönemi içerisinde olduğu bu zamanlarda yeniden bir büyük çığlığı hep beraber arşa kaldırıyoruz. Yeniden Yeter Söz Milletindir diyoruz” dedi.

 

VARSA YOKSA TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Sözlerinin devamında Genel Başkan Uysal, bu ülkeyi bölmeye çalışanlara da seslenerek: “Bizim için, Demokratlar için, bu ülkenin asli sahipleri için eski Türkiye yok, yeni Türkiye yok varsa yoksa Türkiye Cumhuriyeti var” dedi ve şöyle konuştu: “Büyük milletlerin tarihinde zaman zaman zorluklar vardır. Büyük milletlerin, devletlerin tarihinde zaman zaman buhranlar vardır. Bin yıldır var olduğumuz bu coğrafyada zaman zaman varlığımız münakaşaya açıldı. Bunu açanlara bu aziz millet, düşman namlularına göğsünü siper ederek cevap ermiştir. Ama görün ki Fetret Devirlerini de yaşadık. Şimdi de Cumhuriyet tarihinin Fetret Devri içerisindeyiz. O açıdan sorumluluğumuz var. Bugün Türk milleti bir tarihi kavşağa yaklaşıyor. Türk Milleti bugün bir kararla pek çok şeyini kararını vereceği muhasebe yapma gününe yaklaşıyor. Gömlek değiştiriyoruz diyerek, devleti ele geçireceğiz diye çıktıkları yolda bu büyük ülkeyi yeniden unutmak istediğimiz kara günleri, ayları, yılları yeniden yaşatma noktasına getiren bu istikametini kaybetmiş, 20 yıldır bu ülkenin her türlü imkanından yararlanan ama bu büyük ülke ve milletin başka kurucusu Büyük Atatürk olmak üzere geçmişini yok var sayan bu bedbahtlara inat geçmişimizi bilmek zorundayız. Biz nereden geldiğimizi biliyoruz. Bu büyük ülkeyi nereye götüreceğimizi de biliyoruz. 1,5 asırdır yaramıza merhem aramışız. Bu büyük ülkeyi huzur, refah içerisinde bulunduğu coğrafyada bir çekim merkezi haline getirecek, Türk milletinin birliğinin, beraberliğinin arkasına Büyük Liderimiz Demirel’in tarihe not düştüğü gibi bu birliğin arkasına karnı tok, sırtı pek insanları koyarak yapabilmeyi almışız. Kim ne söylerse söylesin bu ülkeyi bölmeye, parçalamaya çalışan iktidar sahipleri söylesin. İster eski Türkiye desinler, ister yeni Türkiye desinler bilmeliler ki bizim için, Demokratlar için, bu ülkenin asli sahipleri için eski Türkiye yok, yeni Türkiye yok varsa yoksa Türkiye Cumhuriyeti var.”

 

VATANDAŞ NEYLE KARŞILAŞTIĞINI BİLİYOR

İktidarın gerçeği saklamaya çalıştığını ancak durumun ortada olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Gültekin Uysal, vatandaşların sokağa, pazara çıktığında gerçeklerle yüzleştiğini söyledi. Uysal: “20 yıldır bu büyük ülke küresel iklimin önümüze serdiği çok olumlu şartlar olmasına rağmen maalesef doğru bir siyasi akılla buluşmadığı için Türk tarihinin geçmişine, bu ülkenin kurumlarına, kurallarına, anayasasına, bu ülkenin yerleşik kurum kültürüne şaşı bakan bir iktidar elinde maalesef istikametine dışarıdan ve içeriden baktığımızda kaybetme noktasına gelmiştir. İstedikleri kadar pembe hayallerle, tablolarla, pembeleştirilmiş verilerle bu gerçeği yedeklerini aldıkları dezenformasyon bültenleriyle karartmaya çalışsınlar. Hakikat ortadadır. Onlar ne söylerse söylesin vatandaşımız pazara, markete çıktığında neyle karşılaştığını biliyor. Bir çaresizlik içerisinde nimetleri cebe atan, külfetleri başkasının hanesine yazan bir akılla kendilerini kurtarabileceklerini zannediyorlar. Tek bir davaları var. Bakmayın dillerindeki sözcüklere, dava dediklerine. Bunların bir tek davası var. Cumhur İttifakı’nın tek bir hedefi var. O da 1 kişinin ve ailesinin iktidarını sürdürmek. Oysa bizim şahsi işlerimizi sürdüreceğimiz bir davamız yok” ifadelerine yer verdi.

AYAĞA KALKMAK ZORUNDAYIZ”

Dini menfaat, menfaati din yapanlara karşı ayağa kalkma mecburiyetinde olduklarını sözlerine ekleyen Gültekin Uysal: “Hangi inandıkları değeri bayraklaştırdıysa onun içini boşalttılar. Bugün bu büyük ülkede dillerin dökülenlerle amel etmeyen, dini menfaat, menfaati din yapan bu sahtekarlara karşı ayağa kalmak mecburiyetindeyiz. Bugün bulunduğumuz bu tarihi eşikte üzerimizdeki mesuliyet sadece bir iktidar değişimi asla değildir. Bu iktidar değişimi ile beraber Türkiye’nin üzerindeki örtüyü kaldırarak yeniden bu büyük ülkeyi doğru bir siyasi akılla buluşturacağız. Kendi insanımızın huzur ortamını sağladığımız gün kendimizi başarılı sayarız” dedi.

 

MÜLTECİ MERKEZİ HALİNE GELDİK”

Öte yandan uygulanan yanlış politikalar nedeniyle Türkiye’nin Avrupa mülteci merkezi haline geldiğini ifade eden Uysal: “Her yerde ifade ediyorum. Kendi gençlerinin okuyarak, dişinizden tırnağınızdan arttırarak okuttuğunuz evlatlarınız bu ülkenin üreten bir hale gelmesi gerekirken giderlerse gitsinler denilerek kovulduğu, kendi geleceklerini başka ülkelerde aradığını düşünebilir miyiz? Bundan daha büyük felaketi düşünebilir miyiz? Düşünemeyiz. Bu büyük ülkeyi nitelikli sermaye için, nitelikli insan gücü için çekim merkezi haline getirmemiz gerekirken maalesef akıl almaz, yanlış politikalarla Avrupa’nın mülteci merkezi haline geldik. Sadece ve sadece Suriye politikasına baksak 10 yıllar boyunca bu aziz milletin, devletin karşılayamayacağı meydan okumalarla bu ülkeyi karşı karşıya bıraktıkları için affedemeyiz” ifadelerine yer verdi.

 

3 HARLİLER

Son olarak Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, iktidarın 3 harfli zincir marketler ile sorun yaşadığına dikkat çekerek enflasyonun sorumlusunun da 3 harfli olduğunu söyledi. Gültekin Uysal, konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye’de üretim istikrarını, fiyat istikrarını sağlayacak bir politika uygulamanız gerekirken geçmişte de hatırlıyorsunuz tanzim marketler ile mevzuyu çözeceklerdi. Çözemediler. Polatlı’da soğan tüccarı kovaladılar, çözemediler. Şimdi de çıktılar 3 harflileri kovalıyorlar. Seçim dönemi geldiğinde bu 3 harflilerle birlikte kupon dağıtmayı bilirler. Şimdi de dönüp onları suçlarlar. Biliyorsunuz ki enflasyonun da sorumlusu 3 harfli: AKP ve RTE. Çünkü söyleyecek sözleri kalmadı. Bu ülkede uygulayacak politikaları kalmadı. Kayıt dışına çıkmış bir devlet var. Böyle bir devlet hangi varlık kime teminat bırakılmış inanın biz milletvekilleri olarak soruyoruz ancak cevap alamıyoruz.”