Zafer Partisi Balıkesir İl Başkanı Suat Aydın, Balıkesir’deki otopark fiyatları ile yüksek su faturalarına tepki gösterdi. Başkan Aydın, bundan sonra parti olarak eksik gördükleri muhalefet görevini Balıkesir’de herkese göstereceklerini söyledi.

Zafer Partisi Balıkesir İl Başkanı Suat Aydın, Balıkesir’deki su, otopark ve üniversite öğrencilerinin otobüs bilet fiyatları ile Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını eleştirdi. AHP Meydanında bir basın açıklaması yapan Başkan Aydın, Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiri yağmuruna tuttu.

 

 

OTOPARK ÜCRETLERİ

ÇOK YÜKSEK

Başkan Aydın, ilk olarak komşu illerle otopark fiyatlarını kıyaslayarak Balıkesir’deki yüksek otopark ücretlerini eleştirdi. Aydın, özetle şunları söyledi: “Belediyecilik halka hizmet hakka hizmettir. Balıkesir’in en büyük sorunlarından birisi otopark. Bu otoparklarda Türkiye’nin en fahiş fiyatları uygulanmakta. 0-15 dakika ücretsiz deniliyor. Hiç kimsenin bir otoparka aracını koyarak 15 dakika da işini halledip geri dönme şansı yok. Türkiye’nin her yerinde bu 0-30 dakika. Balıkesir’de 16. Dakikada otomobil için 17 lira para kesiliyor. 4-6 saatte 20 lira, 24 saatte 40 lira para kesiliyor. Abonelik otomobil için 400 kamyonet için 600 lira. Şimdi komşu şehir Manisa’nın otopark fiyatlarını sizlerle paylaşıyorum. 0-2 saat 4 lira, 2-6 saat 5 lira, 6-12 saat 6 lira, 24 saat 8 lira aylık abonelik 150 lira. Afyon’da ise 1 saat ücretsiz, 2 saat arası 2,5 lira, 2-3 saat 3,5 lira,4 saat sonrası 7 lira, 24 saat sonrası 8,5 lira bunlarda belediye ” dedi.

 

SU TARİFESİ KOL GİBİ”

Balıkesir’de Vatandaşın her ay aynı miktarda su tüketmesine rağmen farklı fiyatlar ödediğini iddia eden Başkan Aydın, “Köylüsünden kentlisine su faturaları şişik. Affedersiniz kol gibi dedikleri tabirle insanlar bunu ödemekte. Türkiye’de en pahalı suyu iki il içiyor. İzmir ve Balıkesir. Ortalama fiyatlar aynı. 0.10 metreküp 17,64 TL , Balıkesir’de 1.12 metreküp 17,40 TL. Afyon Karahisar’da 0.51 metreküp 9 lira 4 kuruş. Bursa’da Büyükşehir 0.12 metreküp 10 lira. Balıkesir’in haklı kazancı bize göre haksız bir şekilde ellerinden alınıyor. Belediyecilik hakka hizmet halka hizmettir. Balıkesir halkının soyulmasına dur demek için artık sahalardayız” dedi.




KAYNAK: İHA