Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi, üyelerine sosyal, kültürel ve eğitsel hizmetler sunarak, üyelerinin yaşam standartlarını iyileştirmek için çalıştıklarını aralıksız sürdürüyor. Yakın zamanda yapılacak Genel Başkanlık seçimleri için adaylığını açıklayan Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, gönüllük esasıyla yaptığı görevinde geçmişten gelen bir takım sorunları çözmek adına genel başkanlığa aday olduğunu söyledi.

ÖZEL HABER: BUSE ASLAN

 

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, 2007 yılından bu yana sürdürdüğü şube başkanlığı görevini başarıyla yürütüyor. Kuzey Irak’ta askerlik görevini yaparken mayın patlaması sonucu yaralanarak gazi olan Filiz, askerlik hayatının ardından sivil yaşantısına dönerek bir askeri iş yerinde çalışıp emekli oldu. Gazilik hayatına dair deneyimlerini sivil hayata aktaran Filiz, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesini kurarak bu görevi gönüllü olarak sürdürmeye devam ediyor.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin çalışmalarından ve üyelik kriterlerinden bahseden Şube Başkanı Filiz; “Bu dernek 1983 yılında kurulmuş olup kamu yararına hizmet eden köklü bir yapıdır. 53 şubesi bulunan derneğin genel merkezi Ankara’dadır ve sadece askeri kökenli kişiler ile şehit aileleri üye olabilmektedir. Şehit aileleri onursal üye statüsüyle dernekte yer alırken, gaziler, malul gaziler ve yakınları da aktif olarak dernek üyeleri arasında yer alıyor” dedi.

Başkan Haydar Filiz, açıklamalarının devamında Balıkesir’de 376 şehit yakını ve gazi üyesi bulunduğunu, Balıkesir’in nüfusa oranla en fazla şehit ve gazi veren illerden biri olduğunu belirterek bu durumun, dernek faaliyetlerinin yoğunluğunu da artırdığını söyledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği’nin, üyelerine sosyal, kültürel ve eğitsel hizmetler sunarak onların yaşam standartlarını iyileştirmek için çalıştıklarını ifade eden Haydar Filiz, şehit aileleri ve gazilerin onurunu korumak ve haklarını savunmanın derneğin öncelikli amacı olduğunu vurguladı.

Ayrıca, üyelerin sosyal hayata katılımını artırmak amacıyla çevre illere geziler düzenlediklerini ve bu tür etkinlikler aracılığıyla aileler arasında iletişim ve dayanışmayı güçlendirdiklerini ifade eden Dernek Başkanı Filiz, derneğin, aynı zamanda çocuklara yönelik eğitim faaliyetleri ve kurslar düzenlemekte, okullarda şehitlik ve gazilik hakkında bilgilendirici konferanslar vererek toplumsal farkındalık yaratmaya çalıştığını belirtti.

 

GENEL BAŞKANLIĞA ADAY

Dernekler kanununa göre 3 yılda bir seçim yapıldığını belirten Filiz, önümüzdeki günlerde Ankara’da gerçekleştirilecek Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanlığı seçiminde aday olduğunu açıkladı. Türkiye genelinde 53 ilden gelen delegelerin katılımıyla yapılacak olan seçimde her ilden minimum 8 delege yer alacağını dile getiren Haydar Filiz, yaklaşık 400-500 kişiyle birlikte genel başkan belirleneceğini söyledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, 18 yıldır gönüllü olarak yürüttüğü görevlerde devletten herhangi bir ücret almadığını ve tüm dernek çalışanlarının gönüllü hizmet verdiğini ifade etti. Dernek için gereken kaynakların, üyelerden toplanan aidatlarla sağlandığını belirten Filiz, genel başkanlık adaylığının amacının geçmişte yaşanan sorunları çözmek ve şehit-gazi ailelerine iki dönem daha hizmet etmek olduğunu söyledi. Görevi genç nesillere devretme niyetinde olduğunu vurgulayan Filiz, “Bayrağı devralıp Balıkesir’i en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” dedi.

 

HABER: BUSE ASLAN