Son zamanlarda sayısı hızla artan telefon dükkanları piyasayı kötü etkiliyor. İşi bilmeden bu işe girenlerin mesleği de kötü yönde etkilediğini aktaran Irmak GSM personeli Ahmet Sahit Acet, ‘herkes bildiği işi yapsın’ dedi.

Pandeminin ilk ortaya çıktığı zamanlar her köşe başında gördüğümüz döner şubeleri şimdi telefoncu oldu. İşi bilmeden bu işe giren, dükkan açanlar sonrasında uzun yıllardır bu işi yapan esnaflar işlerinin bozulduğunu söylüyor. Bir anlık hevesle girilen bu işlerin kısa ömürlü olduğunu aktaran Irmak GSM personeli Ahmet Sahit Acet, bu mesleği işin ehli kişiler tarafından yapılması gerektiğini söyledi. Acet: “Son zamanlarda işi bilmeyen birçok kişi telefoncu açmaya başladı. İşi bilmeden işe girmeye başladılar ama yanlış yapıyorlar. Bunu işin ehli kişiler yapması gerekiyor. Telefoncu açmak yerine farklı sektörlere girilmesi bence daha mantıklı. Yakın civarlarımızda açılan telefoncular nedeniyle de işimiz ufak da olsa etkilendi. Ancak genel olarak müşterilerimize iyi hizmetler verdiğimiz için hala daha bizleri tercih ediyorlar. Ayrıca doların yükselmesi ve telefon fiyatlarının artmasından sonra eskisi gibi işlerimiz yok. Biraz daha durgunlaştı ortalık. Bugün iyi giden işler yarın kötü oluyor. Dengesiz bir iş düzenimiz var” dedi.

Dükkanlarında ikinci el telefon alım satımı da yaptıklarını sözlerine ekleyen Ahmet Sahit Acet, ikinci el telefon almak isteyen vatandaşları uyardı. Acet: “Dükkanımızda ikinci el telefon alım satımı yapıyoruz. İkinci el telefon alırken cihazın tamir görüp görmediğini öğrenmek gerekiyor. Alacak kişi cihazın başından neler geçtiğini bilmesi gerekiyor. Hatta mümkünse garantisi devam eden bir cihaz almalarını tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

H/ UMUT SAYAN 




KAYNAK: İHA