24 Kasım Öğretmenler günü sebebiyle Balıkesir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin günü kutlandı.

Balıkesir Valiliği ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama etkinliği düzenlendi. Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Balıkesir Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cihangir Kemal Yüzçelik, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Balıkesir’de görev yapan öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, öğretmenlerin günün anlam ve önemini anlatan konuşmaları ile devam etti. Öğretmenlerin yaptığı konuşmaların ardından söz alan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, öğretmenlerin önemine dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi: “Umudun ve sevginin alfabesine, yüreği büyük koca çınarlara ve bütün öğretmenlerimize saygı ve selamlarımı sunuyorum. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza mermere şekil veren sanatçının ince ve hassas üslubuyla yaklaşan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Biz bu mesleği seçerken ömrümüzü bu milletin evlatlarına adamaya talip olduk. Hepimizin ortak kaygısı vatanımız ve yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızdır. Bin bir emekle bizlere bir şeyler öğreten öğretmenlerimizin üzerlerimizde emekleri büyüktür. Öğretmene saygı ve sevgiyi temel alan bir kültürün temsilcileri olan bizler, onlara olan minnet borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyeceğimizin farkındayız.”

 

ÖĞRETMEN AİLE GİBİDİR”

Öğretmenlerin, okul hayatının başından sonuna kadar çocukların yanlarında olarak onları hayata hazırladıklarını dile getiren Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, öğretmenliğin önemine vurgu yaptı. Vali Şıldak: “Öğretmen hakikaten hayatımızda her insandan daha çok belki ailemiz kadar bize dokunuş yapan, üzerimizde emeği hakkı olan çok özel bir insan. Bilgiyi tanıyarak bize aktarmak, dünyaya hazırlamak, her alanda rehberlik ederek, bizlere kol kanat gererek, kimi zaman kızarak ama hep hoşgörüyle yetiştiren eli öpülesi öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Öğretmen, sıradan birisi değildir; aile gibidir. Hepimiz öğrencilik yıllarımıza dönüp baktığımızda öğretmenlerimizi hatırlarız ve onların bize olan katkılarını her zaman şükranla yad ederiz. Bu vesileyle öğretmenliğin ne kadar önemli, değer katıcı bir meslek olduğuna dikkat çekmek istiyorum. İlimizde eğitimle ilgili süreçleri yakından takip ediyoruz. BİGEP adını verdiğimiz çalışmayı da ilimizde büyük bir coşkuyla yürütüyoruz. Bu çalışmanın da ana aktörü öğretmenlerdir. 79 okul ziyareti yapmışız. Bu okullarda gözlem yaptığımız ortak noktalar var. Öğretmen isterse çok şeye dokunabilir, değiştirebilir. Öğretmen çünkü önemli bir güçtür, anahtardır. Öğretmen rehberin ötesinde insan hayatına şekil veren çok az, ender insandan biridir. Bu açıdan da BİGEP çalışmalarında öğretmenlerimize dokunarak onların da öğrencilerine dokunmalarını, onları daha güçlü yapabilmelerini hedefliyoruz. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tekrardan kutluyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından düzenlenen etkinlik İl genelinde yapılan yarışmalarda derece alan öğrenci ve öğretmenlere ödüller verilmesi sonrasında sona erdi.




KAYNAK: İHA