AK Parti Balıkesir Milletvekili Av.Adil Çelik, mevcut haliyle birçok kazaya neden olan Naipli Kavşağı için yapılan ihalede sözleşmenin imzalandığı müjdesini verdi. Toplam 25 milyon liraya mal olacak kavşak en kısa zamanda bitirilecek.

Balıkesir’in Karesi ilçesine bağlı ve birçok ölümlü kazaya neden olan Naipli Kavşağı’na önlem alınması için düğmeye basıldı. AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, yeni kavşak inşaatı ile sorunun ortadan kalkacağını söyledi. Konunun takipçisi olduklarını söyleyen Çelik, “13 Aralık 2022 tarihinde ihalesi yapılan ‘Balıkesir-İvrindi Devlet Yolu Km: 7+100 Naipli Hemzemin Kavşak Yapım İşinin’ 3 Ocak 2023 tarihinde sözleşmesi imzalanmıştır, bölgemize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.

 

KAZA RİSKİ OLMADAN YOLA DEVAM EDİLEBİLECEK

Çelik sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Mevcut haliyle her iki yönlü yolu da geçmek zorunda kalan sürücüler, yeni onaylı hemzemin kavşak düzenlemesi ile yolun tek yönlü tarafını standartları arttırılmış bir biçimde geçerek kaza riski olmadan yollarına devam edebilecekler.

Balıkesir-Edremit Devlet Yolu’nda yer alan Naipli Kavşağı’nın inşaat maliyetinin 25 milyon TL civarında olması beklenmekte.

Kavşak inşaatına başlandıktan sonra, hızla tamamlanacak olup; Kalaycılar, Naipli, Bakacak, Aktarma, Narlı, Turplu ve Dereköy Mahallelerimize hizmet verecektir. Ayrıca mahallelerimizin anayolda geriye dönüşleri de daha güvenli hale gelecektir” dedi.




KAYNAK: İHA