AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile görüşerek Balıkesir’in sorun ve taleplerini iletti.

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ı ziyaret etti.  Ziyarette Balıkesir’in sorunlarını ve taleplerini Bakan Yanık’a ileten Milletvekili Çelik, ziyaretin Balıkesir açısından son derece verimli geçtiğini açıkladı.

Milletvekili Adil Çelik; “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Derya Yanık ile bir araya geldiğimiz görüşmede, ilimizle ilgili konularda istişarelerde bulunduk. Karesi İlçemiz Adnan Menderes Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Karesi Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin hizmete girebilmesi için ihtiyaç duyulan personel konusunu Bakanımıza ilettik.

Sayın Bakanımıza ilettiğimiz bir diğer konu da, Balıkesir Engelsiz Yaşam Merkezi oldu.

63 kişi kapasiteli yatılı engelli bakım kuruluşu için Paşaalanı Mevkii’nde Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından arsa tahsisi sağlanmıştır.

Balıkesirli hayırseverlerimizin desteği ile hayat bulacak olan projenin hızlandırılması konusunda Bakanımızın desteğini istedik” dedi.

 

ENGELLİ HEMŞEHRİLERİMİZ VE AİLELERİNE DESTEK

Engelli birey ve ailelerine kolaylık sağlayacak bir diğer çalışma hakkında da bilgi veren Milletvekili Çelik: “Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışmanlığı Merkezi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gümüşçeşme Mahallemizde bulunan 4 dönüm arsanın tahsisi yapılmıştı. Gerekli işlemlerin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2022 yılı yatırım planına alınan merkezde; 24-60 yaş aralığında, ilimizde ikamet eden, ev ortamında ailesinin yanında yaşayan engelli bireylerlerin yaşam kalitesinin artırılması ve sosyal hayata aktif katılımlarına katkı sağlanması, engelli bireyler ile ailelerine eğitim, rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi ile psikososyal rehabilitasyon hizmeti, gündüz bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin yürütülmesi planlanmaktadır. Böylelikle engelli hemşehrilerimiz ve ailelerinin karşılaşmış oldukları sorunların çözümüne katkı sağlanmış olacaktır” dedi.

 

BALIKESİR’E HİZMET VE DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ

Öte yandan ziyarette konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Balıkesir’e hizmet ve desteklerinin devam edeceğini söyledi. Bakan Yanık; “Balıkesir, yakından tanıdığım ve sevdiğim bir ilimiz, bu sene içerisinde açılışını planladığımız huzurevimizin personel ihtiyacını azami derecede karşılayacağız.

Huzurevimizin açılışı vesilesiyle, Balıkesir’e gelmek arzusundayım, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak Balıkesir’e hizmet etmeye ve Balıkesir’i desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

HABER: ABDULLAH KANTARLIOĞLU




KAYNAK: İHA