Balıkesir Valiliği tarafından yürütülen Mesleki ve Teknik Eğitimin Değerlendirilmesi Çalışması, Vali Şıldak başkanlığında yapılan toplantıda incelendi.

Toplantıda, koordinatör kurum olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından faaliyet planında yer alan çalışmalarla ilgili sunum yapıldı. Faaliyetlerin güncel durumu ile ilgili bilgi verilen sunumda; Balıkesir'deki mesleki ve teknik eğitimin mevcut durumunun tespit edilmesinden insan kaynağının güçlendirilmesine, fiziki şartların iyileştirilmesinden eğitim çalışmalarına kadar birçok konu ele alındı. Ayrıca çalışma kapsamında işbirliklerinin geliştirilmesi ve sosyal etkinlikler ile tanıtım faaliyetlerinin önemine dikkat çekildi.

Vali Hasan Şıldak’ın öncülüğünde gerçekleştirilen çalışma ile Balıkesir’de mesleki eğitimin genel yapısı ve mesleki eğitimde insan yapısının güçlendirilmesi ile mesleki eğitimin i̇yileştirilmesi hedefleniyor. Çalışma; mesleki ve teknik liselerinin güçlü ve zayıf yönlerinin tespit edilmesi ile sektördeki en iyi yapılanmayı geliştirmeyi de amaçlıyor.

EĞİTİM KURUMLARININ BAŞARI ÇITASI YÜKSELTİLMELİDİR

Vali Şıldak toplantıda yaptığı değerlendirmede, mesleki ve teknik anlamda eğitim yapan kurumların başarı çıtasının yükseltilmesi gerektiğini söyledi ve şöyle devam etti: “Meslekler; her biri kıymetli olmakla birlikte, herhangi birini toplamdan çektiğiniz zaman eksikliği hissedeceğimiz ölçüde önemlidir. Bu itibarla mesleki ve teknik anlamda eğitim yapan eğitim kurumlarının kesinlikle niteliği, kalitesi, başarı çıtası yükseltilmelidir."




KAYNAK: İHA