Susurluk Dört Mevsim Entegre Sahibi Feridun Göçer, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde küçükbaş hayvanların 13 bin TL, büyükbaş hayvanların ise 130 bin TL’den başlayan fiyatlarla satıldığını açıkladı. Vatandaşın bütçesine göre hayvan aldığını söyleyen Göçer, ideal bir büyükbaş hayvanın ağırlığının 500 ila 700 kilogram arasında küçükbaş hayvanın ise 50-70 kilogram arasında olduğunu belirtti.

Kurban Bayramı’nın yaklaşılmasıyla birlikte kurbanlıklar görücüye çıkmaya başladı. Vatandaş bütçesine göre kurban tercihi yaparken, son yıllarda büyükbaş hayvanlara olan ilgi küçükbaşa göre bir hayli arttı.

Balıkesir’in Susurluk ilçesinde üç nesildir et entegre tesisi çalıştıran Dört Mevsim Entegre Sahibi Feridun Göçer, vatandaşın bütçesine uygun, daha tercihen ucuz hayvanları seçtiğini söyledi.

Büyükbaş hayvanın ağırlığının ortalama 500 kilogram ve 700 kilogram arasında olduğunu ve en fazla 7 kişinin hisseli şekilde girdiğini söyleyen Göçer, küçükbaş hayvanın da 50-70 kilogram arasında değişen bir ağırlığa sahip olduklarını belirtti.

“BÜYÜKBAŞ HAYVANDAN

ORTALAMA 35 KİLO ET ÇIKAR”

Dede mesleği olan büyükbaş hayvan yetiştiriciliğine devam ettiren Feridun Göçer, büyükbaş bir hayvandan ortalama 30- 35 kilo et çıktığını söyledi.

70’li yıllardan beri hayvan ticareti yapan Göçer; “Kurbanlık hayvan fiyatları, büyükbaşta 130 bin lira, küçükbaşta ise 13 bin lira. Canlı ağırlık fiyatının ise kilogram başına büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda 260 lira” dedi.

Kurbanlık alırken dikkat edilmesi gereken unsurlardan bahseden Feridun Göçer, büyükbaş hayvanın 2 yaşını geçmiş olması, diş atmış olması gerektiğini, küçükbaş hayvanda ise hayvanın yaşının 6 ay ve üzerindeki kuzuların hepsi kurban olabildiğini sözlerine ekledi.

“DANA HER ZAMAN DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR”

Dört Mevsim Et Entegre İşletme Sahibi Feridun Göçer, Kurban Bayramı’nda müşterilerin daha çok danayı tercih ettiklerini belirtti. Açıklamaların devamında konuşan Göçer; “Ben müşterilere daha çok danayı öneriyorum, çünkü büyükbaşın etini her türlü yemekte kullanabiliyorsunuz ama kuzuyu belli başlı yemeklerde kullanabiliyorsunuz. Kurban Bayramı’nda bu yüzden de her zaman büyükbaş daha çok tercih ediliyor. Son olarak herkese iyi bayramlar” diyerek sözlerini noktaladı.

HABER: BUSE ASLAN