Koruyucu aile olun, bir çocuğun hayatına dokunun. Hem çocuğun hayatını hem de kendi hayatınızı değiştirin. Hayatına dokunduğunuzda emin olun ki sihirli bir elde sizin hayatınıza dokunacaktır.

Balıkesir’de kutlanan Koruyucu Aile Günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak Milli Kuvvetler Caddesi'nin başında buluşan aileler, çocuklar, çeşitli kurum yöneticileri ile 10Riders Motosiklet Derneği üyesi motorcular birlikte bir kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Milli Kuvvetler Caddesi üzerinden Ali Hikmetpaşa Meydanına ulaşan grup burada ellerindeki yüzlerce balonu aynı anda havaya bıraktı. Daha sonra aileler ve çocukları müzik eşliğinde dans edip günün anısını bol bol hatıra fotoğrafı çekindi.

Etkinlikle ilgili olarak bilgi veren Aile ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Elif Karataş, çocuk yararına hizmet vermeye kendini hazır hisseden herkesi koruyucu aile olmaya davet etti.

Geçen yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 30 Haziran'ı 'Koruyucu Aile Günü' olarak kutlanmasına ilişkin genelgesi sonrası bu yıl ikinci kez kutlanan gün için kapsamlı bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Karataş; “Geçen yıl 30 Haziran Günü koruyucu Aile Günü ilan edildi. Bu nedenle bugün koruyucu ailelerimize ve çocuklarımıza yönelik bir şenlik programı düzenledik. Güzel bir gün geçirmeyi planlıyoruz. İlk olarak eğlenceli bir yürüyüş yaptık. Günün devamında Değirmen Boğazı'nda şenliğimiz olacak. Çocuklara yönelik oyun alanları kurduk. Aileler ve çocuklar gün boyu ikramlarımızla birlikte unutulmaz bir gün geçirecekler. Şu anda için çocuklarımızla birlikte 220 aile etkinliğimize katılacak” dedi.




KAYNAK: İHA