Balıkesir’de 58’inci Kütüphane Haftası kutlamaları kapsamında Milli İrade Meydanı’nda bir araya gelen kitap kurtları banklara, çimenlere oturarak kitap okudu.

Kütüphane Haftası kapsamında İl kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından “Balıkesir Okuyor” adlı etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Balıkesir Vali Yardımcıları Şükrü Kara, Mustafa Çek ve protokol üyeleri, öğrenciler ile birlikte Milli İrade Meydanında kitap okudu.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Orhan Onocak, etkinlikte yaptığı konuşmada kitap ve okumanın sağladığı bilgi ve birikime dikkat çekti. Onocak; “Bugünkü etkinlikte bilgi ve kitap okumanın önemine vurgu yapıyoruz. Biliyorsunuz ki, iki türlü bilgi vardır maddenin bilgisi ve mananın bilgisi bu maddenin ve mananın bilgisine sahip olan çok toplum var ve ülkelerinin nasıl geliştiklerini ve Dünya’ya hakim olduklarını görüyoruz.

Bizim de bilgiye hakim olarak bilginin önemine dikkat çekerek bilgiye sahip olarak gelecek nesillerimize dünyanın hakimi dünyanın medeniyetini kurmasında öncü olabilmesi için de okumanın önemine dikkat çekeceğim. Bu etkinlikleri gerçekleştiriyoruz çünkü Kütüphaneler bunun için var, Kütüphaneleri güçlü olan toplumlar ayaktalar ve bugün dünyaya hakimler. Bizde hayatımızın merkezine koyarak Kütüphanede hayat var diyerek Bilgi ruhtur diyorum” diye konuştu.

Programa katılan öğrencilere kitap dağıtılmasının ardından gün boyu kitap okuma  etkinliği gerçekleştirildi.

HABER: UMUT SAYAN




KAYNAK: İHA