CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının kesin ve net olarak Ahmet Akın olduğunu açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı; parti binasında düzenlediği kahvaltı etkinliğinde Balıkesir’deki yazılı ve görsel basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Kahvaltı sonrası ülke gündemini değerlendiren Köybaşı, AK Parti hükümetini ekonomi üzerinden eleştirdi.

CHP’li Köybaşı; gerçekleştirdiği etkinlikte yerel seçimlerle ilgili de açıklamalarda bulundu. Köybaşı, ilçe ve büyükşehir adaylıkları ile ilgili konuşmasında; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının kesin ve net olarak Ahmet Akın olduğunu kamuoyuna duyurarak şöyle söyledi: “Ahmet Akın’ın adaylığı nettir ve tartışılamaz. Akın’ın adaylığı önümüzdeki parti meclisi ve MYK toplantısında açıklanacak. Ahmet Akın da 5 Aralık’ta müracaatını yapıp seçim çalışmalarına başlayacak.”

 

ÇALIŞMA OFİSLERİ HAZIRLANDI

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’ın seçim çalışmaları boyunca daha kapsamlı bir şekilde vatandaşlara ulaşabilmesi için 20 ilçede seçim ofislerinin oluşturulduğunu duyuran CHP’li Köybaşı: “Adayımız Ahmet Akın’dır onla yola çıkıyoruz, onunla yol yürüyeceğiz. Ahmet Akın’ın Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı süresince seçim ofisleri belirlendi. 20 ilçede ofisler tutuldu. Balıkesir merkezinde ayrıca 5 mahallede çalışma ofisi olacak. Geçen seçimde olduğu gibi yeniden seçim koordinasyon merkezi açacağız. 5 Aralık’tan sonra da hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacağız” dedi.

 

SANDIKTA KUVA-YI

MİLLİYE İTTİFAKI OLACAK

Basın mensuplarının “İYİ Parti ile işbirliği yapılmaması ve İYİ Parti’nin aday çıkarması halinde nasıl bir yol izleyeceksiniz” sorusuna İl Başkanı Köybaşı, şu cevabı verdi; “Kimin aday çıkacağı, İYİ Parti’nin aday çıkarıp çıkarmayacağı konusunda bir sürü strateji var. Saadet Partisi aday çıkaracak mı? Yeşil Yol Partisi aday çıkaracak mı? Şuanda süreç çok taze, bizim bir çok ihtimale karşı stratejimiz var. Ben yine söylüyorum Balıkesir’de sandıkta Kuva-yi Milliye ittifakı olacak Ahmet Akın adına. Bir aday çıksa da kaybettirecek yapıya dönüşeceğini düşünmüyorum.

Son seçimde Demokrat Parti ve DSP’nin aldığı oylar var. Onlar farkı kapatan oylar. Onların ne şekilde şekilleneceği konusunda şuanda bir şey söylemek mümkün değil ama biz onların hepsiyle görüşüyoruz. Bahsettiğim Kuva-yı Millliye ittifakı da onların hepsini kapsayacak.”

Köybaşı yine sorulan bir soru üzerine mevcut ilçe belediye başkanlarının hepsinin aday adaylığı başvurusu yaptığını sözlerine ekledi.

 

HABER: BUSE ASLAN